Büyük Birlik Partisi'nden İsveç'e çok sert tepki

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desitici, terör örgütlerine göz yuman İsveç’in kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına izin vermesini lanetleyerek” İsveç bunlardan ders alıp Türkiye’den ve bütün Müslümanlardan özür dilemedikten sonra İsveç ile diplomatik ilişkiler kesilmeli ve İsveç’in NATO’ya girişine asla ve kata müsaade edilmemelidir” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ocak 2023, Pazar - 15:02
Büyük Birlik Partisi'nden İsveç'e çok sert tepki

Mustafa Desitici, Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde katıldığı Arabaşı etkinliğinde vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında İsveç’in terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye yönelik eylemlere göz yummasını sert bir dille eleştiren Destici, Kur-an’ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesine de tepki gösterdi.

Destici şunları söyledi:

"Hadsiz, şerefsiz, ahlaksız, soytarı"

"İsveç’te bir aşırı faşist parti lideri bizim kutsal kitabımız Yüce Allah’ın Resuli Ekrem Hazret-i Muhammed Mustafa (S.A.V) efendimiz aracılığıyla bize tevdi ettiği bizim rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i yakmak için İsveç yetkililerine başvuruyor. Ben diyor bunu Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde yakacağım diyor ve İsveç Hükümeti buna izin veriyor. Ve bu hadsiz, bu şerefsiz, bu ahlaksız, bu soytarı da sözde eylemi gerçekleştiriyor. Şimdi bu nasıl bir özgürlüktür? Bunu özgürlük olarak değerlendirebilir miyiz? Bu tamamen bizim inançlarımıza, bizim dinimize yani bize yapılmış bir saldırıdır."

"İslam aleminden özür dileyene kadar lanetlemeye devam edeceğiz"

" Bizim arkadaşlarımız şu anda Büyük Birlik Partili ve Alperen Ocakları  İstanbul İsveç Konsolosluğu önünde eylem yapıyorlar şu anda. İsveç Hükümeti geri adım atana kadar ve Türkiye Cumhuriyeti devletinden, Türk milletinden daha doğrusu bütün Müslümanlardan, islam aleminden özür dileyene kadar lanetlemeye devam edeceğiz."

"Bizimle bırak dost olmayı görüşemezsin, el sıkışamazsın"

" Aynı İsveç NATO’ya girmek için Türkiye’nin müsaadesini istiyor. O kadar pişkinler ki bu iki tane ahlaksız eylemi yapmışlar ona rağmen diyorlar ki Türkiye ile ilişkilerimizi normal götürmek istiyoruz. Götüremezsin kardeşim. Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanına hakaret ettirirsen, sen bu Müslüman Türk milletinin, İslam aleminin, bütün Müslümanların kutsal kitabını kendi devletinde, hem de izinli olarak yaktırırsan bizimle bırak dost olmayı görüşemezsin, el sıkışamazsın."

"İsveç ile diplomatik ilişkiler kesilmeli, NATO'ya girişine izin verilmemeli"

"İsveç bunlardan ders alıp Türkiye’den ve bütün Müslümanlardan özür dilemedikten sonra İsveç ile diplomatik ilişkiler kesilmeli ve İsveç’in NATO’ya girişine asla ve kata müsaade edilmemelidir."

"Meclis’te oylandığında hayır diyeceğim"

"Ben şahsen bir milletvekili olarak Meclis’te oylandığında hayır diyeceğimi buradan kendi ilçemden, kendi insanlarımın huzurunda açıklıyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062940/buyuk-birlik-partisinden-isvece-cok-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.