Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temeli bugün atıldı.
Ecem Çetin
|
22 Ocak 2023, Pazar - 18:00
Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından düzenlenen Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın açılış ve temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan CHP Lideri, Ankara'nın gereklerini yerine getirmek için mücadele eden ABB Başkanı Mansur Yavaş ve diğer belediye başkanlarını yürekten kutladığını aktardı. 

"Bize düşen o ruhu ayağa kaldırmaktır"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi. 

"Çanakkale'yi geçilmez yapan ruh, bir tek düşman gemisinin dahi bile geçişine izin vermeyen bir ruh nasıl oldu da geçilir hale geldi. Çanakkale'nin her karışında şehit kanı olduğunu biliriz. Ve o gemiler oradan geçmedi. Mustafa Kemal, Milli Kurtuluş Savaşı'nın ön sözünü Çanakkale'de yazdı. Ne oldu da yazdıktan iki sene sonra geçildi peki. O gemilerin geçmesi bir kişiye teslim edilen devletin hazin sonudur. İktidar sahiplerinin geçiciliği vardır ama devlet bakidir. O gemiler geçildikten sonra Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları milli mücadeleyi başlattı. Söylediği söz hepimizin hafızasında 'Geldikleri gibi giderler'. Bize düşen o ruhu ayağa kaldırmaktır. "

"Belediye başkanlarından yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmaları konusunda talimat verdim"

"Devlette liyakati yeniden inşa ederek, hiçbir evladımızın yatağa aç girmediği ve ülkenin her tarafında barışın ve huzurun olduğu bir Türkiye yaratmak zorundayız. Kavga, öfke bize ne verdi? Hiç bir şey. Başkanımız Mansur Yavaş kimseye ayrım yapmadık herkese eşit yardımlarda bulunduk dedi. Ama ben belediye başkanlarından yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmaları konusunda talimat verdim. Bugüne kadar hizmet gitmeyen fakir mahallelere hizmet götürün, bize oy versin, vermesin o mahallelerde kreşler açın dedim. Şimdi Ankara'da 18 kreş açıldı."

"Türkiye yeniden küllerinden doğacak"

"Bizim şimdi hedefimiz, belediye başkanlarımızın yaptığını Türkiye genelinde hiçbir ayrım yapmadan hayata geçirmektir. Bunu yaptığımız zaman Türkiye yeniden küllerinden doğacak. Yeniden güçlü bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Türkiye zengin bir ülkedir. Kimseye yaranmadan, el avuç açmadan, para dilenmeden bunları yapacağız. Beraber ve birlikte olmak zorundayız. İnsanın olduğu her yerde adalet olmak zorundadır. Adaleti bütün canlılar için de aramalıyız. Kainat adalet üzerine inşa edildiyse vatandaş üzerinde ayrım yapamazsınız. Belediye başkanlarına yapacağınız her harcamanın hesabını vereceksiniz dedim. Hesap vermek kadar değerli bir görev yoktur. Bugün Mansur Yavaş başkanımız halkına hesap veriyor, biz bunları yaptık diyor. Bundan daha değerli ne olabilir.  Temiz siyaset için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Yeni bir sayfa açmak zorundayız. Altı liderin bir arada olmasının temel nedeni de budur. Hepimiz huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Niye kavga edelim. Helalleşme vurgusu yaptım. Artık eskileri bir tarafa bırakalım."

"Ankara başkente yakışmayacak şekilde uzun süre sıkıntılarla karşılaştı"

"Ankara başkente yakışmayacak şekilde uzun süre sıkıntılarla karşılaştı. Ankara sıradan bir kent değil. Milli Kurtuluş Savaşı'nın karargâhıdır Ankara aynı zamanda. Ankara aynı zamanda küllerinden doğan bir Başkenttir.  Ankara'ya önem vermek, kültürü, sanatı geliştirmek, alt yapısını yeniden inşa etmek,  milli kurtuluş savaşını verenlerin bizden beklentisidir. Çubuk Barajı'nı beraber açmıştık. Gençliğimde çok giderdik oraya. Ama sonrasında baraj olmaktan çıkmıştı. Şimdi orası tekrardan düzeldi. Gençlerimiz yeniden orada buluşmaya başladı. Önümüzde yapacağımız çok şey var"

"Çarenin, ışığın ve samimiyetin en değerli olduğu dönem oldu"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Bundan dört yıl önce göreve talip olduğumuzda, bir şey değişecek ama Ankara'da zihniyet değişimi olacak. Belediyecilik anlayışını değiştireceğimize dair söz vermiştik Belediye, çare kapısı olmalıydı. Koca binaları değil, güneşi ve ışığı öncelemeliydi. Gösterişi değil, samimiyeti seçmeliydi. İşte, bizim yeni nesil belediyecilik adını verdiğimiz bu anlayış; çarenin, ışığın ve samimiyetin en değerli olduğu dönem oldu." 

"Peki, neler değişti, buna hep birlikte bir bakalım… Şeffaf bir yönetim anlayışı ile yöneteceğiz demiştik… Bugüne dek 3300 ihaleyi canlı yayınladık. Katılımcılık ilkesiyle hareket edeceğiz demiştik… Kararlarımızı 1800 bileşeni bulunan Ankara Kent Konseyimizle, üniversitelerle, sanayi odalarıyla birlikte alıyoruz. Hesap verebilir bir yönetim olacağız demiştik… Sayıştay raporları ve mali verilerimizi internet sitemizde güncel bir şekilde paylaşıyoruz…" 

"Büyük mutluluğunu yaşıyoruz"

"Tüm bu uygulamaların sonucunda Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden “şeffaflık” ödülünü, İnsani Geliştirme Vakfı’ndan “saydamlık ve yönetişim” ödülünü kazandık. En nihayetinde de 6 milyon Ankaralı ile birlikte Dünya Belediye Başkanları Başkent Ödülü’nü kazandırmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.

"Projelerimize devam ediyoruz"

Bugüne kadar halkın sağlığını ve halkın canını önceleyen projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Yavaş, "İş başına geldiğimizde maalesef bu yüzyılda Türkiye Cumhuriyetinin Başkent'i Ankara'da hala açıktan akan kanalizasyonlar vardı; kapalı sisteme aldık. Tümünü görev süremiz içeresinde bitireceğiz. Tankerlerle su taşınan köylerimiz vardı; depolar yapıp su hatları çekiyoruz. Musluktan içilebilir suyu temin ederken, Polatlı gibi 30 yıldır temiz suya hasret bölgelerimiz için projelerimize devam ediyoruz." dedi. 

ASKi'nin 2022 yılında elektrik giderinin 2 milyar 300 milyon lira olduğunu aktaran Yavaş, 20230 yılında bu giderin 5 milyarı aşmasını beklediklerini söyledi. 

"Halk için çalışmaya devam ediyoruz"

Elektrik ve mazota gelen zamlara değinen Mansur Yavaş, bu koşullara rağmen imkanlarını zorlayarak yatırımlarının hepsine devam ettiklerini açıkladı ve devam etti: 

"Ankara’nın yıllardır ihmal edilen altyapısını, kentin dört bir yanında yapmayı sürdürüyoruz. Hem de daha az maliyetle, daha çok yatırım yapıyoruz. Halkın her kuruşunun hesabını yine halka verirken, halk için çalışmaya devam ediyoruz. "

"Biz insanları rencide edici şekilde verilen bu destekleri ortadan kaldırdık"

Yavaş, "Bu kentte eskiden gıda kolisi içerisine hapsedilmiş, günü geçmiş ürünlerden oluşan ve bir tüccardan alınan ürünlerle destekler yapılıyordu. Biz bunu çok rencide edici buluyorduk. Ve seçimden öncede bunlar iş başına gelecek yardımları kesecek, şekilde bu insanları korkutuyorlardı. Biz insanları rencide edici şekilde verilen bu destekleri ortadan kaldırdık. Tüm dünyada geçerli, Türkiye’nin en kapsamlı şehir kartı olan Başkent Kart ile alan el veren eli görmüyor. Anneler kendi ailesinin ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yaparken destek ekonomisinden kentteki tüm esnaflarımız yararlanıyor. Bu kentte üç kuşaktır sosyal yardım alan ailelerimiz var. Dedesi yardım almış, babası yardım almış, şimdi kendi yardım alıyor… İşte gelecekte çocuğu da yardım almasın diye tek çaremiz var: Sağlıklı bir gelişim ve iyi bir eğitim… " ifadelerini kullandı . 

Et, süt ve doğal gaz desteği 

Mansur Yavaş, "Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında "annem karne hediyesi olarak et aldı" diyen evladımızı içimiz burkularak izledik. Bizlerin, çocuklarımıza bunu yaşatmaya hakkımız yok. İşte çocuklarımız protein alsınlar diye bir yıldır her ay 200 bin aileye et, 55 bin aileye süt desteğinde bulunuyoruz. Onlar üşümesinler diye Türkiye’de ilk kez 180 bin aileye doğal gaz desteğini başlattık." değerlendirmesinde bulundu. 

"Evlatlarımız eşit şartlarda eğitim hakkına sahip olsun istiyoruz"

Yavaş, "Doğmadan önce SMA testi, doğduktan sonra çocuk tarama testi uygulamaları gerçekleştirdik. Boş bulduğumuz her yere kütüphane kuruyoruz. Bu kentte hiç kreş yoktu; şimdi 18 kreş açtık, daha da açacağız… Bu kentte hiç teknoloji merkezi yoktu, 4 adet yaptık, daha da yapacağız… Çünkü bu kentte beyin göçü dursun, gençler üst düzey eğitim alsın ve dünyayla yarışsınlar istiyoruz. Dezavantajlı yavrumuz kalmasın, evlatlarımız eşit şartlarda eğitim hakkına sahip olsun istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 180 bin evladımıza kırtasiye desteği, ilk etapta 14 bin evladımıza kantin desteği ve 57 meydan, 918 köyde ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. " diyen Yavaş, "6500 ilkokul öğrencimizin servis ücretini ödüyoruz. 42 bin öğrenci otobüslerden yararlanıyor. Bunlarında abonman ücretlerini sosyal hizmetler dairesi karşılayacak ve ücretsiz binecekler" diye belirtti. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satır başlıkları; 

Öğrenci abonmanı, öğrenci su indirimi, ücretsiz barınma merkezleri, sınav ücreti ödemeleri… Bunların hepsini, yeni gelen nesil de sosyal yardıma muhtaç kalmasın; fiziksel gelişimini iyi tamamlasın, okusun, hem kendine hem de vatanına milletine hayırlı bir evlat olarak yetişsin diye uygulamaya geçirdik.

"2019 seçimlerinden sonra görev yapan bütün belediye başkanlarımız bunları uyguluyor"

"Bunlar sizin daha önce açıkladığınız aile destekleri programının küçük bir örneği… Bir de inşallah yönetim değiştikten sonra uygulanacak aile sigortasıyla aş ve açık kimse kalmayacak. 2019 seçimlerinden sonra görev yapan bütün belediye başkanlarımız bunları uyguluyor. Bunlar, bütün Türkiye bir yönetim değiştiği zaman neyin daha güzel olacağını gösterme açısından çok önemli "

"14 Mayıs'tan sonra bir şey değişecek ve bu güzelliklerin hepsi Türkiye'ye yayılacak"

"Belediyeler değişirse şu olmaz, işten çıkarırlar, sosyal yardımlar kesilir gibi bir sürü karalamalarda bulundular. Anlatacak hiç bir şeyi kalmayan insanlar ancak bunlarla halkın gözünü korkutarak, oy alma yolunu seçiyorlar. Şimdi örneği var, gördüler ve denediler. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra bir şey değişecek ve bu güzelliklerin hepsi Türkiye'ye yayılacak diye düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında, millet ittifakının iktidarında bunu tüm Türkiye’ye yayacağımıza yürekten inanıyorum."

"Üreteceğiz, Ankaralı üreticiyi zengin edeceğiz demiştik… En büyük projeniz ne diye soruyorlardı seçimden önce. Alışmışlar halkın parasını alıp devasa çöp projelere harcamaya. Sen ne yapacaksın? Her gittiğimiz yerde Ankara halkını zengin edeceğiz sözünü vermiştik."

"Türkiye’nin en kapsamlı kırsal kalkınma desteklerini çiftçimizle buluşturduk"

"Eskiden ziraat odalarının emrine verilen birkaç iş makinası, domates fideleri ve birkaç kalemde verilen tohumlar, “destek” olarak adlandırılıyordu. Biz ise, Türkiye’nin en kapsamlı kırsal kalkınma desteklerini çiftçimizle buluşturduk. Sulama borusu, mazot, gübre, tohum, sıvat destekleri veriyor, arazi etüt çalışmaları yapıyoruz. KIRBİS adını verdiğimiz sistemle uydudan toprak analizleri yapıyor, teknolojiyi tarımla buluşturuyoruz. "

"Büyük bir mutlulukla söylüyorum ki, 3 yılda yaptığımız kırsal kalkınma destekleriyle Ankara’daki 33 bin üreticimize toplamda 4 milyar 446 milyon liradan fazla gelir sağladık."

"Çünkü dünyada büyük bir iklim krizi bekleniyor. Gıda teminine erişim noktasında gelecekte yaşanması muhtemel sorunların şimdiden önüne geçmek, Ankara’nın hem kendine yetecek hem de ülkemize rahatlık sağlayacak düzeyde üretmesini hedefliyoruz. Bu amaçla, tam 6470 dönümlük alanda sulu tarım projesi için sulama şebekesi inşaatına başlıyoruz. Böylece Kesikköprü suyundan tarımsal alanda yararlanacağız, üreteceğiz, yerel ekonomimizi kalkındıracağız."

Güneş enerjisi müjdesi 

"Buradan bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum… Güneş enerjisi sistemi hakkında da seçimlerden önce verdiğimiz sözü unutmadık. Çok yakında, çiftçilikle uğraşan ve sosyal yardım alan 11 bin 500 haneye güneş enerjisi ile masraflarını azaltacak projemizi kamuoyuyla paylaşacağız."

"Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri yapıyoruz… Üniversiteler ile birlikte çalışıyoruz… Sanayicilerimizle bir araya geliyoruz. Bu kentte üretime dair hangi talep varsa, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hemen yanlarında oluyoruz, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. "

"Geçtiğimiz yıl kültür-sanat etkinliklerinde 670 programla rekor kırdık. Kent gezileriyle hem kültürümüzü tanıtıyor, hem de yerel esnafa destek oluyoruz. Bu anlattıklarımız daha öncesi yönetimde daha önce yapılmayan ama o yönetim değiştikten sonra yine Ankara halkını karşılaştığı projeler."

"Ankara Kalesi ve Roma Tiyatrosu restorasyon projeleri; Arkeopark ve tarihi çarşıların yenilenmesi projeleri ile Ulus Meydan Projesi sonucunda, tarihimizden aldığımız sorumluluğu kentimizin geleceğine birlikte taşıyacağız."

"Bir İstasyon Caddesi sorunu vardı ki… Trafik sıkışıyor, bölgeyi su basıyor, halk perişan oluyordu. Başbakanlar, bakanlar yapımını vadetti. Ne mutlu ki yapmak bize nasip oldu. Alternatif bulvarı ve altyapısıyla bölgeyi baştan aşağı yenilediğimiz projemizi tam 528 milyon liralık maliyetle tamamladık."

"Bugün burada, Yenimahalle ilçesinde yapımını tamamladığımız ya da yapımını sürdürdüğümüz parkların töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ne yaptığımızı, daha da önemlisi neyi kaç paraya yaptığımızı Yenimahalleli hemşehrilerimize anlatmaya geldik, hesap vermeye geldik. Toplam 650 bin metrekarelik yeşil alandan oluşan bu projelerimizin yaklaşık maliyeti 320 milyon lira."

"Kimseyi ayırt etmedik, 6 milyon Ankaralı için eşit hizmet ettik"

"Göreve başladığımız ilk günden beri "kim daha çok oy verdiyse o bölgeden hizmete başlarım" anlayışını değil, “hangi bölgenin ihtiyacı varsa oradan hizmete başlarım” anlayışını önemsedik. Kimseyi ayırt etmedik, 6 milyon Ankaralı için eşit hizmet ettik. Belediyeciliği siyaset için değil, halk için yaptık. Maalesef Ankara’da yıllarca, kara kaplı sicil defteri tutularak ilçeler ayrıştırıldı. Özellikle Çankaya ve Yenimahalle ilçelerimiz adeta cezalandırıldı."

"Batıkent Rekreasyon Alanı, bizim vizyon projelerimizden birisi olacak. Bu bölgede ikamet eden hemşehrilerimiz, bu alana ne zaman konut yapılacağını soruyor, tedirgin oluyorlardı. Ama artık o eski anlayış yok… 431 bin 600 metrekarelik alana kurulacak olan projemizde kreş, kadınlar lokali, spor tesisleri, seyir alanı, gençlik merkezi, ekolojik köprü, biyolojik gölet, tenis kortları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları yer alacak."

"Temennimiz  Cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz"

"Şeffaf ihale uygulaması sonucunda, emsallerinin üçte biri fiyatına, 229 milyon 453 bin lira sözleşme bedeliyle, inşallah bu yıl içerisinde buranın açılışını da hep birlikte yaparız temennimiz Cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz. 

"Hedeflediğimiz proje hem ilçemize hem de Ankara’ya büyük değer katacak. Yenimahalle başta olmak üzere tüm Ankara’dan her hafta sonu binlerce vatandaşımızı ağırlayacağımız rekreasyon alanımız grinin yerine yeşilin arttığı, betonların yerine ağaçların yükseldiği, hemşehrilerimizin betonların arasında hapsolması yerine özgürce doğayla buluşacağı bir yer olacak.

" Kentleri beton yığını yapıp daha sonra, kentleri mahvettik diyenler kendileri"

"Yine aynı sözleri işitiyoruz. Kentleri beton yığını yapıp daha sonra, kentleri mahvettik diyenler kendileri. İşte gördüğünüz gibi ranta dayalı hiçbir şey yok. Halkın genel ihtiyaçları karşılanıyor. Seçimden önce söylenen yönetemezler, yapamazlar, belediye çok borçlu, ilk ay maaşları bile ödeyemez denirken, tam 4 milyar lira seçimden önce apar topar bankalardan alıp müteahhitlere dağıtmak için ve 3 yıl ödemesiz olarak aldıkları faizli paralar dahil 4 milyar borcu ödemiş olduk. "

"Temelini atmaktan onur duyuyorum"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

"Bugün temelini attığımız bu park, ranta kurban gider diye 14 senedir belediye başkanlığı yapıyorum, her gün rüyalarıma giriyordu. Çünkü şehrin göbeğinde kalmış alanlar kıymetli. Buraların rant olarak düşmanı da çoğunlukta. Sayın Büyükşehir Belediye başkanımız kazandığında, onu ziyaret ettiğimde ilk söylediğim Yenimahalle'ye yapılması gereken işlerin başında, bugün 430 bin metrekare bu alana da Batıkent'e ivme kazandıracak çocukların, gençlerin, kadınların, spor, sanat, kültür, yeşil alan ve Batıkent'e oksijen yayan Avrupa kentleri gibi bu alanın bir an önce Batıkentliler'e kazandırmamızı istedim. Bugünde temelini atmaktan onur duyuyorum. "

"İddia ile söylüyorum. Çok ülke gezdim hayatımda. Batıkent kadar düzenli ve doğru yapılmış bir proje, yollarıyla, kaldırımlarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla, 2. bir Batıkent ne Türkiye'de ne Avrupa'da var. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062974/batikent-rekreasyon-alani-ve-10-parkin-temeli-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.