Kabine toplantısında gündem yine yoğun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısının 23 Ocak Pazartesi yapılması bekleniyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin konuşulmasının beklendiği toplantıda EYT'de son durum ve terörle mücadele son durum ele alınacak.
Onur Çetinkaya
|
23 Ocak 2023, Pazartesi - 09:06
Kabine toplantısında gündem yine yoğun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanacak Kabine'de ana gündem başlığı Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma düzenlemesi olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan borç yapılandırma paketine son şekli kabine toplantısında verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin toplantıda vergi, sigorta primi, adli ve idari para cezaları ve milli emlak borçlarının yeniden yapılandırılacağı pakete ilişkin sunum yapması bekleniyor.

Anayasa değişikliği paketi 

Kabine toplantısında Anayasa değişiklik teklifi için Meclis çalışma takvimi değerlendirilecek. Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeler sonrasında izlenecek yol haritası konuşulacak.

EYT düzenlemesi

Geçen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan ETY ile ilgili "Çalışmayı yakında Meclis'imizin takdirine sunuyoruz" demişti. Emeklilerin yakından takip ettiği son durumda masaya yatırılacak.

İsveç'e yönelik adımlar

Kabine toplantısında toplantıda İsveç'in başkenti Stokholm'de Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında Kuran-ı Kerim yakılması da gündemde olacak. Kabine toplantısında İsveç'e dönük atılabilecek diplomatik adımların masaya yatırılacak.

Terörle mücadele

Türkiye'nin terörle mücadelesinde atılan adımlar, yapılan operasyonlar da değerlendirilecek. Suriye ve Yunanistan ile ilişkilerde son durum da saat 15.00'da başlayacak toplantıda konuşulacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063069/kabine-toplantisinda-gundem-yine-yogun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.