Akar, "Sessiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil"

Milli Savunma Bakanı Akar, İsveç'teki provokatif eylemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akar, "Her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenci girişimi görmezden gelmek kabul edilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
23 Ocak 2023, Pazartesi - 16:06
Akar, "Sessiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde İsveç'te Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen provokatif eylemlere tepki gösterdi.

"Sessiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil"

"Her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenç girişimi görmezlikten gelmek, bunlara sessiz, tedbirsiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil diye konuşan Bakan Akar, "Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutumumuz, tavrımız çok açık, net belli" dedi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine de değinen Akar, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklediğini söyledi.

Akar,"Onlar nasıl ki kendi ülkelerini savunmak için NATO ile iş birliği yapmak istiyorsa biz de terörle mücadele konusunda bizimle iş birliği yapılmasını, bize destek verilmesini istiyoruz. Onlar kendi ülkelerinin savunması ve güvenliği için bizden destek istiyorlar fakat bizim terörle mücadele konusundaki taleplerimizi reddediyorlar. Orada Türkiye'ye, Cumhurbaşkanımıza, bayrağımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal değerlerimize karşı her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenç girişimi görmezlikten gelmek, bunlara sessiz, tedbirsiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutumumuz, tavrımız çok açık, net belli. Biz bir an önce İsveç ve Finlandiya'nın devletin gücünü, kuvvetini göstererek taahhütlerini yerine getirmelerini ve iğrenç, alçak girişimleri de sonlandırmalarını bekliyoruz. Bunlar yapıldığı takdirde bizim hiçbir sorunumuz yok." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063253/akar-sessiz-kalmak-kabul-edilebilir-bir-sey-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.