Stoltenberg'den İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliğinin engellenme tehdidini reddettiğini ifade etti. Stoltenberg, Türkiye'ye İsveç'i NATO üyeliğinden engellememesi çağrısında bulundu.
Onur Çetinkaya
|
24 Ocak 2023, Salı - 09:35
 Stoltenberg'den İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki göstererek, "Biz bir şeyi söyleyince dürüst söyleriz, birileri bize namussuzluk yaptığında haddine bildiririz. İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz." ifadelerini kullanmıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin sözlerine yanıt verdi.

"Eylemlere karşıyız"

Stoltenberg, "İfade özgürlüğü İsveç'te ve diğer tüm NATO ülkelerinde önemli bir değer, bu tür protestolar yasa dışı değil" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri, İsveç'te son haftalarda Türkiye aleyhine gerçekleştirilen  eylemlere tamamen karşı olduğunu dile getirdi.

İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını açık ifadelerle kınadığını söyleyen Stoltenberg, Türkiye'ye çağrıda bulunarak, İsveç'in NATO üyeliğinin engellememesi gerektiğini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063435/stoltenbergden-isvecin-nato-uyeligine-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.