Bahçeli, ''Vakit kaybetmeden HDP kapatılmalıdır''

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı'nda konuştu. HDP'ye kapatma davası üzerinden Anayasa Mahkemesi'ne de tepki gösteren Bahçeli, "Vakit kaybetmeden HDP kapatılmalı" dedi.
Onur Çetinkaya
|
24 Ocak 2023, Salı - 10:59
Bahçeli, ''Vakit kaybetmeden HDP kapatılmalıdır''

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Seçim 14 Mayıs'ta yapılacaktır"

Seçim tarihinin netlik kazanmasının ardından konuşan Devlet Bahçeli," Seçimler Allah nasip ederse 14 Mayıs'ta yapılacaktır. Zillet ittifakı henüz cumhurbaşkanı adayını bulup çıkaramamıştır. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Seçim kanunlarında geçen yıl yaptığımız değişiklikler 14 Mayıs 2023 tarihinde hukuken geçerlidir. Gördüğümüz kadarıyla 'zillet ittifakı' çok tehlikeli sularda kulaç atmaya devam etmektedir.'' açıklamasında bulundu.

''Vakit kaybetmeden HDP kapatılmalıdır''

AYM'nin  Halkların Demokratik Partisi 'nin talebiyle kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkeleri ile tamamıyla aykırıdır diye konuşan Bahçeli, "Bu neyin görüşmesi neyin arayışı neyin hazırlığıdır? AYM şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin, kapısına kilit asılmalıdır. HDP'nin istediği ile AYM'nin davayı sulandırması doğru değildir.'' dedi.

"Allah tektir ordusu Türktür"

İsveç'te yaşanan eylemlere değinen Bahçeli, yaşananlara sert ifadelerle yanıt verdi. 

MHP lideri, " İsveç hükümetine hatırlatırım ki Allah tektir ordusu Türktür. İsveç'te bir sapık manyak şeytan piyonu yüce kitabımızı yakmıştır. Bu azgın provokasyona ifade ve düşünce özgürlüğü diyenler suç ortağıdır. İskandinav ülkeleri ABD'nin dublör ülkeleridir. Siyasi sonuçlarının analiz edilmemesi akıl dışıdır.'' diye konuştu.

ABD, NATO ve The Economist'e tepki

MHP lideri, " Biden, muhalifleri açıkça destekleyerek Sayın Erdoğan'ın darbeyle değil seçimle devrilmesi gerektiğini ima etmiştir. Cumhurbaşkanımıza bedel ödetmeye çalışan 85 milyon Türk vatandaşını karşısında bulacaktır. İşte meydan, kendine güvenen gelsin. ABD Türkiye'deki seçimleri zillet ittifakı aracılığıyla karıştırmak peşindedir.

Aslında hedef sadece Türkiye değil Türk İslam alemidir. Bu saatten sonra İsveç'in NATO üyeliği suya yazılmış yazı kadar güncel bir konu olmaya müstehaktır. NATO ile doğmadık NATO'suz da ölmeyiz.

Seçimler yaklaştıkça zehirli yılanlar ortaya çıkıyor. Bunlar aleyhimize kurgular yapan küresel üst aklın tercümanı olan karanlık odakların husumet aparatlarıdır." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063471/bahceli-vakit-kaybetmeden-hdp-kapatilmalidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.