Yakup Türkal, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine ittifak adayları konuşulurken sürpriz bir isim daha adaylığını resmen açıkladı. İş insanı Yakup Türkal mayıs ayında gerçekleştirilmesi gündemde olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bağımsız Aday olarak katılacağını duyurdu.
Ecem Çetin
|
24 Ocak 2023, Salı - 12:15
Yakup Türkal, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi 14 Mayıs olarak netlik kazandı. 

Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklanırken, Millet İttifakı'nın adayı henüz netlik kazanmadı. 

Seçimlere ilişkin ittifak adayları konuşulurken sürpriz bir isim daha adaylığını açıkladı. 

İş insanı Yakup Türkal, düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimleri için bağımsız aday olduğunu duyurdu. 

Türkal, şunları söyledi: 

"Bağımsız olarak adaylığımı açıklıyorum"

"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten esinlenerek, önümüzdeki genel seçimlerde bu güzel ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına tam bağımsız olarak adaylığımı açıklıyorum. Ülkemiz ekonomide, tarımda, iç ve dış politikada, adalette, eğitimde ve daha birçok konuda sorun yumağı halini almıştır. İktidar günü kurtaracak politikaların derdinde. Daha vahim olanı ise siyasi muhalefetimiz tatmin edici çözüm önerileri yerine kısır siyasi çekişmelerin içerisine girmekte ve de tam bir kara mizah görüntüsü sergilemektedir."

"Objektif  bir ses siyasette yükselmiyor"

"İktidarın doğru yaptıklarına doğru, yanlış yaptıklarına yanlış diyecek objektif  bir ses siyasette yükselmiyor. Bu ülkede bir kesimin yapılan her şeyi doğru kabul edip alkışlaması ne kadar sakıncalı ise, bir kesimin de yapılan her şeyi yanlış kabul etmesi bir o kadar sakıncalıdır. Toplumumuz yaşamak istemediğimiz bir kutuplaşmaya doğru sürüklenmektedir. Laik ve modern değerlerimize sahip çıktığımız gibi manevi değerlerimize de sahip çıkmalıyız. Bu anlayışları birbirinden uzak gören, bunları bütünleştirmeyi mümkün bulmayanlara tek yanıtımız milletimizin ta kendisidir! Nitekim Türk milleti daima farklı değerlerle uyum içinde birlikte yaşamayı, siyasetçilerimizden çok daha tutarlı bir şekilde başarmıştır. Geçmişte ve günümüzde…"

"Memleketimizin çözülemeyecek tek bir sorunu yok"

"Bölünerek, ayrışarak, birbirimizi ötekileştirerek bir yere varamayacağımız ortadadır. Artık kutuplaşmalara, kamplaşmalara ve gerginliklere son vermeliyiz. Temel ihtiyacımız bu. Yeni bir çıkış yolu bulmak ve de yeni bir yürüyüş gerçekleştirmek zorundayız. Sorumlu bir yurttaş olarak diyorum ki: bu hepimizin sorumluluğudur. Hepimiz artık birleşmeli, birlikte güzel geleceğimize yürümeliyiz.Bugün herkesi ülkemizin geleceği, ortak fayda için, heyecanımız, düşüncelerimiz, umutlarımız için birleşmeye çağırıyorum. Bütün birikimim, enerjim, arkadaşlarımla çalıştığım program ve projelerle karşınızdayım. Memleketimizin çözülemeyecek tek bir sorunu yok. Yeter ki bir arada olalım."

"Siyasette matruşka modeli artık son bulmalı"

"Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına girerken siyasette matruşka modeli artık son bulmalı birbirinin aynı olan siyasi tercihler arasında milletimiz sıkışıp kalmamalıdır. Cumhuriyetimiz yeni yüzyılında ülkesinde özgürce yaşama arzusuyla coşan yarınına umutla bakan gençlerimizin, kendi geleceğiyle birlikte, ülkemizin geleceğinde de söz sahibi olacağı bir Türkiye hedefliyorum. Hep gençleri seçeceğiz diyenlerin aksine bu kez seçim, gençlerin seçimi olacaktır.

"Ekonomik uçurumların  her geçen saat azaldığı ekonomik bir sistem kurduk"

"Bağımsızlık ve istiklal mücadelesi veren Cumhuriyetimizi kuran halkımıza Türk milleti denir. Türk’ün onuru ve yeteneği çok yüksek ve büyüktür. Esas olan Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Paha biçilemez Türk vatandaşı olmanın onuruyla yaşamak için, insanlarımız arasındaki ekonomik uçurumların her geçen gün arttığı değil her geçen saat azaldığı ekonomik bir sistem kurduk. Çoğulcu demokrasi ve tek bayrak altında üniter devlet yapısının egemen olduğu, bireysel hak ve özgürlüklerin oluştuğu, kim hangi din ya da mezhebe inanırsa inansın, hangi etnik kökenden olursa olsun, milletimizin birlikte tek vücut olduğu ülkemizin tarımda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğu, çocukların çocukluğunu yaşadığı, milletimizin yoksulluğunun son bulduğu bir Türkiye hayal etmekteyim…"

"İşte bu anlayış ve duygularla, bu bayrak yarışında, ülkemizi daha ileriye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için Ben Yakup Türkal, ülkeme karşı sorumlu olduğuma inanıyorum. Daha ilkokulda kendime verdiğim sözümü tutuyorum. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Benim için o gün bugündür. Bu güzel ülkemizin Cumhurbaşkanı olmak için “Türkiye’nin Adayı”yım. Yüce Türk milletine hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Yakup Türkal, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Sayın Erdoğan'ı rakip olarak  görmek isterim"

Türkal, Ankara Masası'nın ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden aday olması konusunda ve 6'lı masa hakkında neler düşünüyorsunuz?'' Sorusuna şu cevabı verdi: 

"20 yıl iktidarda kalan cumhurbaşkanını tekrar aday olup olmama kriterleri üzerinden bir seçim kazanabilme yarışını mantığım kabul etmiyor. 20 yıl sonra halen aday olursa, yine kazanır düşüncesine sahip bir toplum demek ki 20 yılda yerine gelebilecek bir lider oluşturamadı korkusu, bu beni çok rahatsız ediyor. Ve bu toplum 85 milyon, 20 yılda inanın büyük liderler yetiştirmiştir. Yetiştirmediyse de biz bu yola rakip olarak ben sayın Erdoğan'ı görmek isterim. 3. rakibimizde belli olduğunda onlarla bu konuda yarışmak isterim."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063491/yakup-turkal-cumhurbaskanligi-adayligini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.