Bakan Bilgin, EYT düzenlemesiyle ilgili konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenlemenin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesinin beklendiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
24 Ocak 2023, Salı - 12:37
Bakan Bilgin, EYT düzenlemesiyle ilgili konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara  ilişkin düzenlemede son durumu aktardı.

"Bu hafta TBMM'ye gelmesini bekliyoruz"

EYT bu hafta Meclis'e tahmin ediyorum gelir diyen Bakan Bilgin,"Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz tümüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar" dedi.

EYT maliyeti 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin maliyeti ile de açıklama yaptı. Bilgin,  "Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120-150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz" diye konuştu.

Prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili de açıklama yapan  Bakan Bilgin, "EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. Onun borçlanması tamamen bizim meri kanunumuza göre yapılan bir şey. '5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım' diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063500/bakan-bilgin-eyt-duzenlemesiyle-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.