Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan TBMM’ye çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için 14 Mayıs’ı işaret etmiş, 10 Mart’ta da buna yönelik yetkisini kullanacağını açıklamıştı. İktidar, bunu erken seçim değil ‘güncelleme’ olarak tanımlarken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da tartışmaya katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e olan saygısından ötürü seçimlerin yenilenmesiyle ilgili çağrı yaptığını belirten Uçum , TBMM’nin bu çağrıyı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ocak 2023, Salı - 14:12
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan TBMM’ye çağrı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri takvime uygun yapılırsa 18 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret etmiş, 10 Mart’ta da buna yönelik yetkisini kullanacağını açıklamıştı. İktidar, bunu erken seçim değil ‘güncelleme’ olarak değerlendirdi.

Ancak bu yeni düzenlemeye rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı ve seçime hangi kanunla gidileceği tartışılmaya devam ediyor.

Tartışmaya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da katıldı. Uçum, Meclis’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesiyle ilgili çağrısını değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Uçum sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesiyle ilgili çağrıyı Meclis’e olan saygısından ötürü yaptığını savundu ve yeniden adaylık tartışmasını hukuken manasız olarak niteledi.

Mehmet Uçum paylaşımında şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine ilişkin çağrısı yürütmenin TBMM iradesine saygısı gereğidir”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine ilişkin çağrısı Yürütmenin TBMM iradesine saygısı gereğidir. TBMM Yürütmenin bu çağrısını değerlendirirse Anayasal rolüne uygun olarak Yürütmeyi yönlendirme gücünü bir kez daha gösterir. Aksi halde CB Erdoğan birlikte seçim kararını alır.”

“TBMM’deki muhalif gruplar büyük yanılgı yaşarlar”

“Cumhurbaşkanımızın TBBM’ye seçimlerin yenilenmesi çağrısını (hukuken manasız, siyasi ideoloji açısından hukuku istismar eden) iki dönem tartışması için olduğu sonucuna varılırsa TBMM’deki muhalif gruplar büyük yanılgı yaşarlar. Halka hesap verirken çifte dikiş sınıfta kalırlar.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063529/cumhurbaskani-basdanismani-mehmet-ucumdan-tbmmye-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.