Abdullah Çatlı'nın bu görüntüleri ilk kez yayınlanıyor

Abdullah Çatlı, 1995 yılında davetli olduğu bir düğünde İbrahim Şahin ve Haluk Kırcı gibi isimlerle bir araya geliyor.
Mevlüt Peker
|
24 Ocak 2023, Salı - 18:51
Abdullah Çatlı'nın bu görüntüleri ilk kez yayınlanıyor

Ortaya çıkan "mafya-emniyet-siyaset" üçgeni sebebiyle Türkiye'de uzun yıllar gündemin ilk sırasında yer alan 1996 yılındaki Susurluk kazasında ölenlerden biri olan Abdullah Çatlı'nın 1995 yılında davetli olarak katıldığı düğün görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Abdullah Çatlı'nın, düğün sahipleri tarafından kapıda karşılandığı görülüyor. Abdullah Çatlı yanında bulunanlarla birlikte tören alanına geçiyor ve kendine ayrılan masaya oturuyor.

U düzenine göre oluşturulan masada İbrahim Şahin ve Haluk Kırcı gibi tanınmış isimlerle oturan Abdullah Çatlı'nın düğün boyunca kravatanı çıkarmadığı görülüyor.

Susurluk kazası

3 Kasım 1996 tarihinde saat 19.25 dolaylarında Balıkesir-Bursa kara yolunda Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkisinde meydana gelen trafik kazası, yaşamını yitirenlerin kimlikleri sebebiyle uzun yıllar Türkiye gündeminin tepesinde kaldı.

DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Edip Bucak ile İstanbul Kemalettin Eröge Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı ile 1969 doğumlu Gonca Us, 1 Kasım 1996 günü akşam saatlerinde Kuşadası Onura Otel'e gelmişlerdi. Sedat Edip Bucak'a ait 06 AC 600 plakalı Mercedes marka siyah renkli otomobille Hüseyin Kocadağ yönetiminde İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan grup, 3 Kasım 1996 günü saat 19.25 dolaylarında Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkisinde benzin istasyonundan yola çıkan Hasan Gökçe yönetimindeki 20 RC 721 plakalı kamyona çarpmıştı. Bu kaza, literatüre "Susurluk Skandalı" ya da "Susurluk Kazası" olarak geçmişti. Kazada, Mercedes marka otomobili kullanan Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ, üzerinde Mehmet Özbay kimliği bulunan Abdullah Çatlı ve Melahat Özbay sahte kimlikli Gonca Us ölmüş, DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ağır yaralı olarak kurtulmuştur. Olay sonrası DGM, Sedat Edip Bucak hakkında soruşturma açmış ve hakkında iki yıl hapis cezası istenmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063598/abdullah-catlinin-bu-goruntuleri-ilk-kez-yayinlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.