Muhabir, çocuğa "Karne hediyesi et" dedirtmiş

Karne günü kamuoyuna yansıyan ve bir anda hükümet karşıtı propaganda malzemesine dönüşen "Annem bana karne hediyesi olarak et aldı" haberinin bizzat muhabir tarafından kurgulandığı, Habertürk'ün ilke gereği görüntülerin ham halini yayınlamasıyla ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
24 Ocak 2023, Salı - 21:35
Muhabir, çocuğa "Karne hediyesi et" dedirtmiş

Geçtiğimiz cuma günü öğrencilere karnelerinin verilmesi ve ara tatile gidilmesiyle basın kuruluşlarında karne gününe özel haberler yayınlandı ancak onlarca haber arasında biri, hükümet karşıtı propaganda verimliliği bakımından günlerce konuşuldu, sosyal medyada zirveye oturdu.

Haberde annesiyle birlikte market alışverişinden çıkan bir çocuk, "Annem bana karne hediyesi olarak et aldı" deyince, bir anda konu Türkiye'nin ekonomik analizine, alım gücüne, çocukların çilesine yönelik propagandaya dönüştü.

Haberin yayınlandığı Habertürk kanalı, röportajın ham halini incelediğinde muhabir Fatmanur Boylu'nun defalarca küçük çocuğa "Annem karne hediyesi et aldı der misin?" dediğini gördü.

Yapılan soruşturma sonucunda muhabir Fatmanur Boylu'nun röportaj öncesinde küçük çocukla nasıl konuşacağına ilişkin ön konuşma yaptığı belirlendi. Habertürk, söz konusu habere imza atan muhabir ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Fatmanur Boylu açıklama yaptı

Söz konusu haberi yaptığı gerekçesiyle işine son verilen muhabir Fatmanur Boylu da sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

2017 yılından beri çalıştığı kurum tarafından iş akdinin feshedildiğini ifade eden Fatmanur Boylu, “Pek çok gazeteci üstadımın geçmişte yaşayıp anlattığı hikayeleri ben de maalesef yaşamış bulunmaktayım. Daha çok etkileneceğimi düşünmüş olmama rağmen şu aşamada vicdanım rahat; zira kendimden, yaptıklarımdan ve gazeteciliğimden eminim. Bugüne kadar yaptığım gazetecilik ilkesinin getirdikleri doğrultusunda yaptığım hiçbir haberden pişman değilim” ifadelerini kullandı.

Haber Koordinatörü açıklama yaptı

Muhabir Fatmanur Boylu, haber kanalını suçlayıcı açıklama yapınca Habertürk Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, Twitter hesabından röportajın ham halini paylaşarak, "Doğru ve dürüst haber, çalıştığımız kurumun hakkı ve mesleğimi korumak için. Vicdanımızın sesi ile ham ve gerçek görüntüler. Bakalım ne anlatıyor?" diye sordu.

Fatmanur Boylu'nun haberini muhalefet ve muhalif medya şu şekilde kullanmıştı:

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063616/muhabir-cocuga-karne-hediyesi-et-dedirtmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.