Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu’na şartlı destek

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na “ Saray atıklarını, FETÖ artıklarını, PKK artıklarını temizle, 1924 anayasası de, Atatürk’ün koltuğunda oturduğunu hatırla, bir sene içinde Suriyelileri geri göndereceğini vaat et, seni şartsız destekleyelim” çağrısı yaptığını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ocak 2023, Salı - 22:41
Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu’na şartlı destek

Ümit Özdağ Ankara Masası Gündem programında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Zafer Partisi’nin muhalefet oylarını böldüğü yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Özdağ, bunun doğru olmadığını belirtti.

Özdağ, “Biz Ak Parti’den oy alıyoruz, biz MHP’den oy alıyoruz. Bizim aldığımız oyu İyi Parti de alamıyor CHP de alamıyor, Deva da alamıyor, Gelecek de alamıyor. Bizim AKP’den aldığımız oyu alamıyor. E o zaman siz oyları bölüyorsunuz, böyle saçma sapan bir şey yok kardeşim” dedi.

Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da belli şartlar altında destekleyebileceklerini ifade etti.

"Biz makam mücadelesi vermiyoruz biz vatan mücadelesi veriyoruz"

Özdağ, “Bakın Kılıçdaroğlu’na da bir çağrı yaptım . Saray atıklarını, FETÖ artıklarını, PKK artıklarını temizle, 1924 anayasası de Atatürk’ün koltuğunda oturduğunu hatırla, bir sene içinde Suriyelileri geri göndereceğini sığınmacıları vaat et, seni dedim şartsız destekleyelim. Biz Davutoğlu, Babacan gibi bize 40 tane milletvekili vereceksin falan filan böyle taleplerimiz de yok. İttifak talebimiz de yok. Biz makam mücadelesi vermiyoruz biz vatan mücadelesi veriyoruz”

" Akşener ikinci tura Ümit Özdağ kalırsa; Ümit Özdağ’ı mı destekler Erdoğan’ı mı?"

Kendilerinin de bir İttifak görüşmesi yaptıklarını anlatan Özdağ şöyle devam etti: “İttifak olarak biz de aday çıkaracağız. Türkiye, bir tarafta cumhur ittifakı diğer tarafta millet ittifakı arasında sıkışma zorunluluğunda değil. Artık o sorumluluk ortadan kalkmıştır. İkinci tura biz de kalabiliriz. Bakalım ikinci tura biz kalırsak altılı masa bizi destekleyecek mi? Altılı masadan DEVA Partisi bizi destekler mi yoksaErdoğan’ı mı destekler? Davutoğlu bizi mi Erdoğan’ı mı destekler? Daha da önemlisi Meral Akşener ikinci tura Ümit Özdağ kalırsa; Ümit Özdağ’ı mı destekler Erdoğan’ı mı?”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063624/umit-ozdagdan-kilicdarogluna-sartli-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.