İki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan isim yeniden gözaltına alındı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkarttığı belirtilen daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan D., üçüncü kez gözaltına alındı.
Onur Çetinkaya
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 10:35
İki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan isim yeniden gözaltına alındı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara Çukurambar’da motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Selman Bozkurt omzundan yaralanırken, Sinan Ateş ise hayatını kaybetmişti.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında saldırının gerçekleştirildiği motosikleti kullanan şüphelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alırken, bu isimlerden 15’i tutuklandı.

Bazı isimler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. O isimlerden biriside Tolgahan D. olduğu öğrenildi.

Tolgahan D.'nin  cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürüldü. Yaşanan durum  kamuoyunda yoğun tartışmalara konu oldu.

Soruşturmanın koordinatörlüğüne getirilen Başsavcı Vekili Durdu Özer, dosyayı incelemesinin ardından olayın ivedi bir şekilde aydınlatılması için güvenlik birimlerini talimatlandırdı. Tolgahan D., ile serbest kalan başka bir şüphelinin teknik ve fiziki takip ile adım adım izlenmesi talimatını verdi. 

3 şüpheli gözaltına alındı

Gelişme üzerine Savcılık, Tolgahan D., ile birlikte daha önce serbest bırakılan E.Y.’nin gözaltına alınması talimatı verdi. Savcılığın talimatı üzerine her üç isim de gözaltına alındı. Şüphelilerin Ankara Emniyeti’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063706/iki-kez-gozaltina-alinip-serbest-birakilan-isim-yeniden-gozaltina-alindi
Etiketler: Sinan Ateş
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.