Akşener, "Katili bulmak senin görevin"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Sinan Ateş cinayeti üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Akşener, İsveç ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 10:45
Akşener, "Katili bulmak senin görevin"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, gündeme dair değerlendirme yaptı.

"İsveç'i şikayet edeceğiz"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener İsveç'te yaşanan olaylara tepki gösterdi. Parti olarak İsveç'i şikayet edeceklerini söyledi.

Akşener, "Artık açık şekilde anlıyoruz. İsveç meselesinde iktidar somut adımlar atmaya niyetli değil. Biz İyi Parti olarak adım atıyoruz. Bu aşağılık eylem fikir özgürlüğü olarak yorumlanamaz. AİHM'de bunu söylüyor. İsveç hükümeti bu eyleme müsaade etmekle AİHM yükümlülüklerini ihmal etmiş bulunuyor. Biz failler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İsveç hükümetini yargıya şikayet edeceğiz. Tüm iç hukuki yolları tüketildikten sonra AİHM'e gidilecek." ifadelerini kullandı.

Akşener'den Erdoğan'a Sinan Ateş cinayeti tepkisi

Akşener, Ankara'da silahlı saldırı sonrası öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

İYİ Parti lideri," Sinan Ateş cinayetinde ailenin talebi üzerine çok sesimi çıkarmadım. Anca suikastin üzerinden geçen 26 günde bu olay aileyi aştı ve devlet ciddiyetinin kaybolduğunu gözler önüne sermiştir. Hukukun ne denli tahrip edildiği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Cinayet üzerinde birçok soru işareti varken, milletimiz devleti topyekün göreve çağırırken adım atan yok. Sayın Erdoğan, bu devletin içinde neler dönüyor. Bu nasıl ciddiyetsizliktir. Mesuliyet senin Erdoğan. Başkentin göbeğinde herkesin gözü önünde aşağılık bir suikast eylemi yaptılar. Her zaman olduğu gibi yine bir katil dışarıda geziyor. Sen bostan korkuluğu musun? Bu nasıl bir devlet yönetimidir. Biz haksızlık karşısında susanı şeytan bilen bir milletiz. Katili bulmak devlet başkanı olarak görevin sayın Erdoğan görevin. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu olayın takipçisi olacağız." diye konuştu.

"Enflasyon konusunda seri katile döndüler"

Enflasyonla ilgili iktidarı eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı, " Ekonomide kriz hız kesmeden devam ediyor. Televizyona çıkıp utanmadan enflasyonun boynunu kırdık, aralıkta belini kırdık diyebiliyorlar. Şimdi de boynunu kıracaklarmış. Enflasyon konusunda seri katile döndüler. Hem enflasyonla mücadele diyorlar hem de Türk lirasının değeri düşmezse işsizlik artar, kriz artar diyorlar. Yahu böyle bir cahillik, böyle bir iş bilmezlik olabilir mi? Enflasyonla mücadeleyi ve Türk lirasının değersizleştirilmesini aynı anda hedefleyemezsiniz. Nebati başkanı şimdiden uyarıyorum. Patronunuza fazla güvenmeyin, fazla rahat olmayın. Bu başarısızlığa imza atan ilk siz değilsiniz. Damat bakanı da burada yad etmeden olmaz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063709/aksener-katili-bulmak-senin-gorevin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.