Tuncay Özkan’dan gizli anketteki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını duyurdu.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 12:32
Tuncay Özkan’dan gizli anketteki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimde tekrar aday olmasını istediklerinin altını çizen Tuncay Özkan, "Aday olsun ki siyaseten yenilmek neymiş, bir toplum bir zorbayı bir otokratı nasıl demokratik yollarla değiştirirmiş anlasın. Onun için aday olmamak hali kurtuluş halidir" ifadelerini kullandı.

Gizli anket iddiası

Tuncay Özkan, anketlerle ilgili de ilginç bir iddia ortaya attı.

Bir firmanın yaptırdığı gizli anketin kendisine geldiğini belirten Özkan “Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 26 gözüküyordu" iddiasında bulundu.

Tuncay Özkan, " Neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı var. En yıpranmış isim Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

“Manipülatif kısmını ayıkladığımızda toplum bir karar vermiş görünüyor”

Anketlerdeki manipülatif kısımları çıkardıklarını söyleyen Özkan, "Seçim çevrelerinde yapılan anketler ve bu anketlerin aylık değişimleri bize standart sapmaların dışında değişimleri gösteriyor. Biz bunların tamamen ortalamasını alarak sadeleştiriyoruz. Manipülatif kısmını ayıkladığımızda toplum bir karar vermiş görünüyor. 14 Mayıs'tan sonra Türkiye bir restorasyon ve yeniden kalkınma dönemine girecek" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063738/tuncay-ozkandan-gizli-anketteki-cumhurbaskani-erdoganin-oy-oranini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.