Kılıçdaroğlu, aday ismi için, 'şubat ortasını' işaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun misafir ettiği CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının, Altılı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayının, "bir an önce" açıklanmasını talep ettiği, ancak CHP liderinin, tarih olarak, "şubat ortasını" işaret ettiği öne sürüldü.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 17:20
Kılıçdaroğlu, aday ismi için, 'şubat ortasını' işaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde CHP'li büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aralarında olduğu dokuz büyükşehir belediye başkanı katıldı. Yaklaşan genel seçimler ve yerel yönetimler üzerine yapılan toplantı, bir saatin üzerinde sürdü.

Gazetduvar'ın haberine göre belediye başkanları, Kılıçdaroğlu’na, cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını sordu. CHP lideri ise şubat ortasını işaret ederek bu tarihte Altılı Masa’nın adayını açıklayabileceğini söyledi.

“Aday ismi bir an önce açıklansın" talebi

Sahada herkesin, "aday kim?" diye sorduğunu belirten belediye başkanları, Kılıçdaroğlu’na, "Biz söylüyoruz adayın sizin olduğunuzu, sizi önerdiğimizi ama Altılı Masa'nın karar vereceğini söylüyoruz. Ama insanları çok da tatmin etmiyor. Herkes bir an önce adayı öğrenmek istiyor. Bunun da hızlandırılması iyi olur. Bir an önce açıklanırsa biz de sahada daha rahat çalışırız" dedi.

Seçim için kaygılar dile getirildi

Görüşmede genel seçimlere dair partinin çalışmaları da masaya yatırıldı. CHP lideri, belediye başkanlarına genel seçim için ayrı bir çalışma grubunun oluşturulduğunu, bütün verileri değerlendirerek o heyetin çalışmalara başladığını ifade etti. Belediye başkanları, görüşmede, seçim güvenliği ile ilgili kaygılarını da dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, seçim için yaptıkları çalışmaları kapsamlı bir şekilde belediye başkanlarına anlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063835/kilicdaroglu-aday-ismi-icin-subat-ortasini-isaret-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.