Mustafa Destici: "Halka gitmekten niye korkuyorlar?"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, başörtüsüne anayasal güvenceye hayır diyenlerin kaybedeceğini söyledi. Destici, “her şeyi halka gideceğiz, halka soracağız diyorlar. Halka gitmekten niye korkuyorlar? Bırakalım o zaman halk karar versin” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 17:51
Mustafa Destici: "Halka gitmekten niye korkuyorlar?"

Mustafa Destici Ankara Masası Gündem programında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayan teklifin görüşmelerinden CHP’nin çekildiğinin hatırlatılması üzerine Destici, “Burada aslında biz kazanç düşünmüyoruz, meseleyi çözmek istiyoruz. Yarınlarla ilgili bir endişe taşımak istemiyoruz. Ama halkımızın kahir ekseriyeti, başörtüsüne özgürlükten yana olduğu için ve ailenin korunması noktasında desteklediği için, ben elbette ki buna hayır diyenlerin kaybedeceğini düşünüyorum” dedi.

Destici, “Her şeyi halka gideceğiz, halka soracağız diyorlar. Halka gitmekten niye korkuyorlar? Bırakalım o zaman halk karar versin. Halk karar versin bıraksınlar. Niye, halka gitmesine engel oluyorlar? Halkçı olduklarını iddia edenler, demokratik olduklarını iddia edenler, Cumhur İttifakından daha özgürlükçü olduklarını iddia edenler, niye bu anayasa değişikliği teklifinin halkın önüne gitmesine engel oluyorlar? O zaman halkçı değiller, o zaman demokrasiden yana değiller, o zaman özgürlükçü değiller” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanının başörtüsüne anayasal güvence sağlayan teklifin TBMM Genel Kurulu’nda 400’ün üzerinde bir oyla geçmesi halinde referanduma götürmeyecekleri yönünde açıklamalar yaptığını da hatırlatan Destici şöyle devam etti:

“Ama siz benim şahsi görüşümü sorarsanız, ben şahsen 400’ü de geçse referanduma gidilmesinden yanayım. Şundan yanayım, sadece bu konuda değil, ben bütün önemli konulardaki anayasa değişikliklerinin, referanduma gidilip halkın da onayının alınmasını savunuyorum”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063842/mustafa-destici-halka-gitmekten-niye-korkuyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.