Destici: "Altılı Masa kazanırsa HDP hükümet ortağıdır"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Azerbaycan Karabağ işgalden kurtarılırken oraya laf eden Ünal Çeviköz’ü Dışişleri Bakanı olarak görmek istiyorlarsa, Sezgin Tanrıkulu’nu Adalet Bakanı olarak görmek istiyorlarsa, Pervin Buldan’ı Aile Bakanı olarak görmek istiyorlarsa altılı masaya oy verebilirler” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 18:03
Destici: "Altılı Masa kazanırsa HDP hükümet ortağıdır"

Mustafa Destici Ankara masası Gündem programında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu.

Gündemi değerlendiren Destici, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in son Diyarbakır gezisinde Diyarbakır Annelerini ziyaret edemediğine işaret etti.

"Diyarbakır annelerini ziyaret edebildi mi? "

“Diyarbakır annelerini ziyaret edebildi mi? Bir kadın, bir anne olarak. Onlar niye orada oturuyor yıllardır? HDP aracılığıyla dağa, yani terör örgütü PKK’ya kaçırılan çocuklarını almak için. Çünkü HDP eliyle gittiğini biliyorlar” diyen Destici,  “HDP’yi incitmemek için, çünkü her ne kadar masada oturmasa da fiili ittifak ortakları. Bunu yerel seçimlerde gördük. Onları üzmemek adına, onunla karşı karşıya gelmemek adına gitmiyor” dedi.

Destici şunları söyledi:

“Yeni bir çözüm süreci başlatacaklarını söylüyor”

“ Daha da farklı bir şey yapıyor, oradan yeni bir çözüm süreci başlatacaklarını söylüyor. Bölge insanı diyor ki, terörle mücadeleye en büyük zararı çözüm süreci verdi. Hakikaten de öyle. Bakın hala bugün etkileri devam ediyor. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz orayı tamamen zapturapt altına almış. Elbette ittifak ortaklarıyla konuşuyoruz. Şimdi ki durum ne biliyor musunuz? Şimdi ki durum, Van’da da, Hakkari’de de, Şırnak’ta da. PKK ve yandaşları, siyasi türevleri pusuya yatmışlar adeta. 2023’te seçimleri altılı masayla birlikte kazanacaklar. Ve kayyumlar gidecek, belediyeler bunlara verilecek. Valiler dahil, bütün üst düzey atamaları da HDP’nin referansıyla yapılacak. Yani çözüm sürecindeki gibi bölgede hakimiyet kuracaklar. Bunu bekliyorlar. Öbür taraftan, HDP’nin PKK’nın karşısında olup da devletin yanında duranlarda da acaba endişesi var. Acaba yine olur mu? Acaba yine 2012 gibi, 2013 gibi burada teröristler silahlarla oturmaya başlarlar mı? Acaba onların adamları bütün kontrol yönetimi, belediyeler dahil ele geçirirler mi? İşte onun için 2023 seçimleri önemli”

“Altılı masa kazanırsa HDP hükümet ortağıdır, kapatılsın ya da kapatılmasın”

“ Ben açıkça söyledim, vatandaşımız şunu görsün. Altılı masa eğer seçimi kazanırsa ki ben kazanacaklarını düşünmüyorum. Bizim seçimle ilgili bir tereddüdümüz yok. Kazanırsa, HDP hükümet ortağıdır, kapatılsın ya da kapatılmasın. Yani PKK’nın siyasi şubesi.”

“Pervin Buldan’ı Aile Bakanı olarak görmek istiyorlarsa altılı masaya oy verebilirler”

“ Hatta ilerisini söyleyeyim. Vatandaşlarımız şu tercihi yapacaklar, Azerbaycan Karabağ işgalden kurtarılırken oraya laf eden Ünal Çeviköz’ü Dışişleri Bakanı olarak görmek istiyorlarsa, Sezgin Tanrıkulu’nu Adalet Bakanı olarak görmek istiyorlarsa, Pervin Buldan’ı Aile Bakanı olarak görmek istiyorlarsa altılı masaya oy verebilirler. Bunlar ihtimal dışı değil. Bakan olmaları yüzde 51 ihtimal. Bu isimler ve benzerleri, isimleri sembolik olarak söyledim. Bunlar İyi Parti’den de tutup öyle milliyetçileri falan yapmazlar. Bahadır Erdem gibi, işte Amerika’da LGBT kutlamalarına katılan birisini yaparlar. Ya da benzer birisini yaparlar. Eğer onları görmek istiyorlarsa buyursunlar.”

Hazine yardımı 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi partilere Hazine yardımının kesilmesi ya da indirilmesi gerektiğini de tekrarladı.

Destici, “Çünkü burada büyük bir adaletsizlik var. Onun ötesinde de şu var, anayasanın 68. Maddesi Gürkan bey çok açık diyor ki, siyasi partilere yeteri miktarda ve hakça yardım yapılır. Bu ne yeteri miktarda, ne hakça. Yeteri miktarın çok fevkinde. Şimdi 5 siyasi partiye, 4,5 milyar yardım yapılacak bu sene. Eski para ile 4,5 katrilyon. Yani bu 4,5 milyar değil de, 450 trilyon olsa yetmiyor mu? Hatta 45 milyon olsa” ifadelerini kullandı.

"Futboldaki havuz sistemi bile bundan adil"

Destici şöyle devam etti:

“Bu işin küçük partisi, büyük partisi diye bir şey yok. Siyasi partinin oyuna göre o parayı dağıtacaksın. Başta seçim yardımıysa adı, seçime girmeye hak kazanmış 20 parti varsa, hepsine belli bir miktar verirsin, daha sonra oyuna göre verirsin. Futboldaki havuz sistemi bile bundan adil. Ligdeki her takıma para var sonra başarıya göre diyelim Fenerbahçe daha yüksek alıyor, aşağıdaki başka bir takım daha düşük alıyor. Şu an bir önceki seçim baz alınıyor. Ekonominin zor günlerden geçtiği bir dönemde ben siyasi partilere 4,5 milyar, eski parayla iyi anlaşılsın diye büyüklüğü 4,5 katrilyon yardım yapılmasını, ahlaki de bulmuyorum, vicdani de bulmuyorum, doğru da bulmuyorum, anayasaya uygun da bulmuyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063843/destici-altili-masa-kazanirsa-hdp-hukumet-ortagidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.