Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi.
Zeliha Demirci
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 18:33
Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi yasalaştı

Teklifle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin konut finans ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla bankalar tarafından sağlanan konut finansmanı taksitlerine katkı sağlanmasına yönelik olarak Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek bir kamu bankası aracılığıyla 5411 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren bankalara nakit kaynak aktarılır.

Nakit kaynak aktarımı için Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinde mevcut ya da yeni açılacak tertiplere ödenek eklemeye Hazine ve Maliye Bakanı yetkilidir. Bir madde kapsamında bir takvim yılı içerisinde bankalarca sağlanacak konut finansmanının toplam anapara tutarı 220 milyar TL'yi aşamayacak.

Daha önce satılmamış ve yüklenici firma mülkiyetinde olan konutlar için finansman sağlanacak. Gerçek kişi ilk üç yıl finansman taksit tutarının hane gelirinin yüzde 30’unu aşan kısmı kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek konacak ve kamu bankasının talebi üzerine katkı aktarılır.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063855/yeni-konut-finansman-programina-iliskin-kanun-teklifi-yasalasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.