Sincan’da sokak hayvanlar için yeni yaşam alanı inşa ediliyor

Sincan Belediyesi, Polatlar Mahallesinde bin sokak hayvanı kapasiteli Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşa ediyor.
Büşra Bayrak
|
29 Eylül 2020, Salı - 15:34
 Sincan’da sokak hayvanlar için yeni yaşam alanı inşa ediliyor

Sincan Belediyesi, mücavir alan sınırları içinde bulunan sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlar için Polatlar Mahallesi'nde 42 bin metre kare arazi üzerinde Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşa ediyor. Temmuz ayında yapımına başlanan ve halen yapımı devam eden merkezde can dostlarımız için birçok imkan sunuluyor.

Doğal ve modern barınma alanlarının yer aldığı merkezde sokak hayvanlarının her türlü bakım, teşhis, tedavi ve kısırlaştırma işlemleri de yapılacak. Ayrıca engelli hayvanların rehabilite süreçleri de Sincan Belediyesi tarafından yeni hizmete açılacak barınakta en uygun şekilde takip edilecek.

Bin can dostu burada misafir edilebilecek

Merkezde; ameliyathane, eczane, anestezi üniteleri, mamaların uygun ve güvenli bir şekilde saklanması için soğuk hava deposu da bulunuyor.  Hayvanların doğal yaşam ortamlarına en yakın şekilde yaşayacağı ve bakımlarının düzenli olarak yapılacağı tesis tamamlandığında bin sokak hayvanını misafir edebilecek.

“Her can bizim için kıymetli”

Her canın kıymetli olduğunu dile getiren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan “Yeni yapılan tesisimiz hizmete açıldığında bin sokak köpeğini misafir edebileceğiz. Tesisimiz hayvan barınağı olma özelliğinin dışında, ameliyathane ve muayene hizmeti de verecek. Vatandaşlarımız için de ziyaret edebilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri ortamlar da yer alacak” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/206394/sincanda-sokak-hayvanlar-icin-yeni-yasam-alani-insa-ediliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Şule Oruç
28 Şubat 2021, 16:48
Evimizin önünde 5 ve daha fazla kopek var sürekli insanlara saldırıyorlar.aksam olunca apartman kapısının önüne yatıyorlar.Lutfen yardımcı olur musun