Hakan Han Özcan: Seçimle yenemeyeceklerini anladılar

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde bir kez daha aday olmasının mümkün olmadığı yönündeki açıklamasına, "Seçimle yenemeyeceklerini anlayanlar Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olamayacağı yalanına sarılmaya başladılar." karşılığını verdi.
Mevlüt Peker
|
26 Ocak 2023, Perşembe - 23:27
Hakan Han Özcan: Seçimle yenemeyeceklerini anladılar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde toplanan 6'lı masadan ortak açıklama yapılmış, açıklamada "TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denilmişti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçimle yenemeyeceklerini anlayanlar Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olamayacağı yalanına sarılmaya başladılar. Hodri meydan, milletin iradesinden mi korkuyorsunuz?" dedi.

Altılı masadan yapılan ortak açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064137/hakan-han-ozcan-secimle-yenemeyeceklerini-anladilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.