Mehmet Ali Kulat,"Slogan olarak, tarih olarak iletişim hatası yapılmıştır"

MAK Danışmanlık ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Cumhur ve Millet İttifakının son durumunu değerlendirdi.
Onur Çetinkaya
|
27 Ocak 2023, Cuma - 14:41
Mehmet Ali Kulat,"Slogan olarak, tarih olarak iletişim hatası yapılmıştır"

MAK Danışmanlık ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat,  Ankara Masası Arka Plan programında Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

"Nisan'ı kabul etmiyorsunuz ama mayıs ayını kabul ediyorsunuz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı ve  netlik kazanan seçime tarihine dair konuşan Kulat, "Cumhurbaşkanı üçüncü dönem adaylığı meselesi TBMM tarafından erken seçim kararı alınmış olsa sorun değil. TBMM'de sayılsak olarak iktidarın oyu yetmiyor ancak muhalefet ile birlikte anlaşmak suretiyle bu konuda bir adım atılabilirdi. Muhalefet 7 Nisan öncesinde bir seçime karar verin eski sistemle devam edin. Bizde cumhurbaşkanının üçüncü dönemine sorun çıkarmayalım dediler ama iktidar bunu duymadı. Nisan'ı kabul etmiyorsunuz ama mayıs ayını kabul ediyorsunuz, yine bir erken seçim kabulü yapıyorsunuz peki neden yapıyorsunuz bekleyin haziran da olsun seçim. Haziran 'da seçime engel olan konular geçen sene, 4 yıl önce yok muydu?" ifadelerini kullandı.

" Slogan olarak, tarih olarak iletişim hatası yapılmıştır"

Mehmet Ali Kulat, 14 Mayıs tarihini seçerek İktidarın iletişim hatası yaptığına değinerek " Slogan olarak tarih olarak iletişim hatası yapılmıştır "dedi.

Kulat, "14 Mayıs'ı seçen hükümetin bir iletişim problemi olduğu kanaatindeyim.  Seçim güncellemesi diye bir şey kazandırıldı. Güncellemelerden vatandaşlar zamları hatırlıyor. Bu da hükümet adaına iyi bir reklam kelimesi olmadı. 14 Mayıs tarihi tek partiye karşı çıkan bir duruşun adıdır. Şu anda Türkiye'yi tek parti yönetiyor. Cumhur ittifakında Türkiye'yi bir parti yönetip, birden fazla parti destek veriyor. Bazısı içeriden bazısı dışarıdan. İçeriye giren kimliğini bırakıp geliyor. Has Parti Numan Kurtulmuş , Demokrat Parti Süleyman Soylu kendi kimliklerini kapatıp geldiler. Ya da Milliyetçi Hareket Partisi gibi dışarıdan destek veren ama yönetim anlamında sorumluluğun altına girmeyen partiler gibi. " 14 Mayıs tarihinin mottosu "Yeter söz milletindir" sloganı. Bu sloganı haklı olarak kullanacaklar. Çünkü masa Demokrat Parti var. Slogan olarak tarih olarak iletişim hatası yapılmıştır. Cumhurbaşkanı çok iyi iletişim konusunda çok iyi ekiplerle çalışırdı. Bu da iletişim hatalarından birisi. muhalefet iyi kullanabilirse. " diye konuştu.

"Adayın Kılıçdaroğlu olduğu kanaatindeyim"

13 Şubat'ta Saadet Partisi2nin ev sahipliğinde 12. kez bir araya gelecek liderlerin isimlerle mi gelecek sorusuna Kulat, adayın Kılıçdaroğlu olduğu kanaatindeyim dedi. 

Mehmet Ali Kulat, "Farklı isimler üzerinden konuşulabilir ama olmazlar üzerinden gitmek lazım. Kaldı ki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun altılı masadan bir gün önce yapılan CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının genel merkezinde yaptıkları toplantıda bir belediye başkanının önerisiyle Kılıçdaroğlu'nun adaylığına açık destek verelim olmuş, Yavaş ve İmamoğlu itiraz etmemişler. Yeni bir gelişme olmazsa hem Yavaş hem İmamoğlu aday değil diyebiliriz" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanını Arena'da açıklayacaklar"

Millet ittifakının çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan MAK Danışmanlık ve Yönetim Kurulu Başkanı, "Muhtemelen adayı Ankara Arena'da açıklayacaklar o yönde bir çalışma olduğunu biliyorum. Bana göre Arena'da cumhurbaşkanı yardımcısını açıklarlarsa bu açıklamayı bir cuma günü yapabilirler . Mustafa Kemal Atatürk birinci meclisi öyle yapmış. Birinci meclise gelerek verilecek mesajın güçlü olacağı kanaatindeyim. " diye konuştu.

Kulat, 30 Ocak'ta altı liderin çalışmalarını detaylı bir şekilde paylaşacakları lansmana dikkat çekti. "Ayın 30'unda yapılacak lansmanda ifade edilecek metine herkes sadık kalırsa birbilerini rahat yönetirler, eğer  birbirlerini yalanlayan, onaylamayan bir dil kullanırlarsa hem kendileri hem de kendileri adına televizyona çıkan insanlar bu ders iyi çalışması gerekir. " dedi.

"Sinan Ateş cinayeti sandığa yansır"

Ankara öldürülen  Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş cinayeti sonrasında MHP'nin oy oranı ve durumun seçim sandığına yansıması hakkında konuşan Kulat,"Sandığa yansır, az yada çok yansır. Adalet ev güvenlik konusu ekonominin öncülü konularıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064356/mehmet-ali-kulatslogan-olarak-tarih-olarak-iletisim-hatasi-yapilmistir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.