İran'daki deprem Van, Hakkari ve Iğdır'da hissedildi

İran'ın Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde yer sartıntısı oluştu. Depremin merkez üssünün Van'ın Başkale ilçesine 45 kilometre mesafede olduğu belirtildi.
Mevlüt Peker
|
28 Ocak 2023, Cumartesi - 21:52
İran'daki deprem Van, Hakkari ve Iğdır'da hissedildi

İran'ın Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.14'te meydana gelen deprem yerin 6,49 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin merkez üssünün Van'ın Başkale ilçesine 45 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

İran’daki deprem Yüksekova’da da hissedildi

İran'ın Hoy şehrinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de hissedildi.

Türkiye sınırındaki İran’ın Hoy şehrinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Hakkari, Yüksekova, Van ve Başkale'de de hissedilirken, kısa süreli paniğe neden oldu.

Iğdır'da da hissedildi

İran'ın batısındaki Hoy kentinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Saat 21.14'te gerçekleşen sarsıntının büyüklüğünü AFAD 5.8 olarak duyurdu. Türkiye’de Van ili başta olmak üzere birçok il ve ilçede deprem hissedildi. Depremin hissedildiği Iğdır’da soğuk hava şartlarından dolayı kimse sokağa inmezken Iğdır Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 21.14’te İran’ın Hoy kentinde 5.8 şiddetinde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem sonrasında; il merkezi ve ilçelerimizden birimlerimize ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Iğdır Valiliği olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun” denildi.

AFAD'dan açıklama

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, “İran’da meydana gelen deprem sonrası ülkemizde olumsuz bir durum yoktur” dedi.

AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064615/irandaki-deprem-van-hakkari-ve-igdirda-hissedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.