Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin, "Biz NATO'nun genişlemesine karşı değiliz, Finlandiya ve İsveç ile kategorik olarak sorunumuz yok, onların güvenlik endişelerine anlıyoruz ama Türkiye'nin endişelerinin karşılanması gerekiyor" dedi.
Onur Çetinkaya
|
30 Ocak 2023, Pazartesi - 11:11
Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

"NATO'nun genişlemesine karşı değiliz"

Biz Türkiye olarak NATO'nun genişlemesine karşı değiliz diye konuşan Çavuşoğlu, "Bizim Finlandiya ve İsveç'le kategorik problemlerimiz yok, onların güvenlik endişelerini anlıyoruz. Türkiye'nin endişelerinin de sadece anlaşılması yetmez karşılanması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Sözlerine devam eden  Dışişleri Bakanı, "İsveç PKK FETÖ gibi terör örgütlerinin adımlarını önleyecekti. Bunlar üyeliği engellemek için her gün provokasyon yapıyorlar. Bunların engelleneceği 3'lü ahitnamede belirlenmişti.

Finlandiya konusunda İsveç'ten bağımsız bir değerlendirmemiz olabilir diyor Cumhurbaşkanımız. Bu konuda adil olmamız gerekiyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız buna vurgu yapmıştır." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064859/cavusoglundan-finlandiya-ve-isvec-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.