Scholz'dan Putin mesajı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman basınına verdiği demeçte, "Putin ile tekrar telefonda görüşeceğim çünkü birbirimizle konuşmamız gerekiyor" dedi.
Onur Çetinkaya
|
30 Ocak 2023, Pazartesi - 12:41
Scholz'dan Putin mesajı

Alman Tagesspiegel'e verdiği demeçte Scholz "Putin ile tekrar telefonda görüşeceğim çünkü birbirimizle konuşmamız gerekiyor. Şimdiden yüz binlerce kişinin hayatına mal olan bu korunç savaşı sonra erdirmek ve askerleri Ukrayna'dan çekmek Putin'in elinde" diye konuştu.

"Asıl konu Rus birliklerinin geri çekilmesi"

Scholz, Putin ile telefon görüşmelerinin 'üslup olarak çok nazik olmadığını' belirtirken konuşmalarının genellikle tahıl sevkiyatı, esir takası ve nükleer santralin güvanliği konusunda olduğunu ifade etti.

Scholz konuşmaların devam etmesinin 'zorunlu' olduğunu belirterek "Benim için önemli olan görüşmelerin asıl konusu: Dünya bu korkunç durumdan nasıl kurtulacak? Bunun için ön koşul açık: Rus birliklerinin geri çekilmesi" diye ekledi.

"Ukrayna'ya jet verilmesi gündemde değil"

Scholz, Ukrayna'ya Leopard tanklarının gönderilmesinin ardından jet talep edilmesinin yolunu da kapatarak Ukrayna'ya jet uçağı verilmesinin şu anda gündemlerinde olmadığını ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064884/scholzdan-putin-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.