Gençlerin desteklediği aday ve ittifak belli oldu

BUPAR Araştırma gençlerin nabzını ölçtü. Araştırmada gençlere “Kime oy vereceksiniz” diye soruldu.
Ersin Küçükbarak
|
30 Ocak 2023, Pazartesi - 12:56
Gençlerin desteklediği aday ve ittifak belli oldu


BUPAR Araştırma ve Danışmanlık şirketi, en büyük nüfusa sahip 10 büyükşehirden 2 bin 780 genç ile yüz yüze görüşerek gençlerin nabzını ölçtü.

Araştırmada gençlere “Kendinizi mutlu hissediyor musunuz” diye soruldu. Gençlerin yüzde 70’i bu soruya “Hayır”, yüzde 17’si “Evet”, yüzde 13’ü ise “Ne mutlu ne de mutsuz” yanıtını verdi.

Araştırmaya katılan üniversite öğrencilerinin yüzde 71’i “Dünya genelinde ülkemizdeki üniversitelerin kalitesi ve saygınlığı azalıyor”, yüzde 9’u “Dünya genelinde ülkemizdeki üniversitelerin kalitesi ve saygınlığı artıyor”, yüzde 20’si ise “Aynı yıllardır değişen bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin üçte ikisi Millet İttifakı dedi

Araştırma kapsamında gençlerin siyasal tercihleri de ölçüldü. Gençlere, “Yapılacak ilk milletvekili seçiminde hangi ittifak partilerine oy vereceksiniz?” diye soruldu.

Gençlerin yüzde 65’i bu soruya “Millet İttifakı” yüzde 23’ü “Cumhur İttifakı”, yüzde 12’si “diğer partiler” yanıtını verdi.

“Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olarak devam etsin mi?”

Araştırmada gençlere “Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesini mi istersiniz yoksa yeni birisi mi cumhurbaşkanı olsun” diye de soruldu.

Gençlerin yüzde 72’si yeni birisinin cumhurbaşkanı olmasını isterken yüzde 20.5’i Erdoğan’ın tekrar seçilmesini istedi, yüzde 7.5’i ise kararsız olduğunu belirtti.

“İktidarın Suriyeli ve Afgan politikalarını destekliyor musunuz?”

Araştırmada gençlere “İktidarın Suriyeli ve Afgan politikalarını destekliyor musunuz” diye de soruldu. Gençlerin yüzde 85’i bu soruya “Hayır”, yüzde 9’u “Evet” yanıtını verirken yüzde 6’lık bir kesim ise fikir belirtmedi.

Araştırmanın sonuç kısmında “İlk defa oy kullanacak gençler ana politikalarda iktidar ile hızla ayrışmaktadır. Bu ayrışma politik desteği de azaltmıştır ve ülkede bir iktidar değişim sürecini olası kılmıştır” ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064891/genclerin-destekledigi-aday-ve-ittifak-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.