Sanal hastane dönemi devreye giriyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkede devam eden sağlık krizinin çözümü için 'sanal hastaneleri' devreye soktu. Bugün açıklanacak acil durum planına göre yılda yarım milyondan fazla hasta evlerinde tedavi görecek.
Onur Çetinkaya
|
30 Ocak 2023, Pazartesi - 13:00
Sanal hastane dönemi devreye giriyor

İngiltere'de yıllardır bir türlü kontrol altına alınamayan sağlık sektörüne hükümet kesin çözüm bulmak için kolları sıvadı.

Sanal hastane sistemini devreye sokacak İngiliz hükümeti bu sayede öncelikli yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin  sağlık sorunlarını en aza indirecek. Acil bakım reform planıyla 3000 sanal yatak oluşturulacak. 

Hükümetin planına göre 'evde tedavi görebileceği' belirlenen hastalara içinde tansiyon aleti, ateş ölçerin olduğu bir kutu gönderilecek.

Hastalar kendilerine gönderilen tıbbi cihazlarla günlük kontrollerini yapacak,  sonuçları ise doktorlar akıllı uygulama ile takip edecek.

İngiliz vatandaşlar ümitsiz

Hükümet 'sanal hastaneler' ile İngiltere'deki sağlık krizinin sona erebileceğini ümit etse de, doktor görmek için uzun süredir bekleyen hastalar uygulamanın gerçek insanların yerine geçemeyeceğini düşünüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064892/sanal-hastane-donemi-devreye-giriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.