Kirişci, "Suyu merkeze alan bir planlama bizim olmazsa olmazımız olmalı"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, su konusunun dünya için olduğu kadar Türkiye için de kritik olduğunu söyledi. Bakan Kirişci, "Suyu merkeze alan bir planlama bizim olmazsa olmazımız olmalı" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
30 Ocak 2023, Pazartesi - 13:39
Kirişci, "Suyu merkeze alan bir planlama bizim olmazsa olmazımız olmalı"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirşci, Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı"nın tanıtım toplantısında konuştu.

Türkiye’nin su stresi yaşayan bir ülke olduğunu dile getiren Kirişci, "Nüfus ve sanayileşmedeki süreci dikkate aldığımızda, bugün için bin 323 litreyle su stresi altındaki ülke kategorisinde olsak bile, 2030 ve sonrası için 750 litreye düşeceğinden bu çerçevede artık su fakiri ülke konumuna gelmiş olunacak. Sadece bizim alacağımız tedbirler yeterli değil." dedi.

"Suyu merkeze alan bir planlama bizim olmazsa olmazımız olmalı"

Bakan konuşmasında, " Suyla ilgili Bakanlık olarak basınçlı sulamada yüzde 34’lerde bulunuyor olmamız elbette şimdilik bizim için geçmişten bugüne geldiğimiz noktayı mukayese ettiğimizde bir başarı gibi olabilir. Diyelim Konya bölgesinde bu kadar su sıkıntısı varken, suyu çok tüketen ürünlerin üretiminin hala rıza gösteriyorsa burada da bir tuhaflık var. Suyu merkeze alan bir planlama bizim olmazsa olmazımız olmalı." ifadelerine yer verdi.

Tarımsal mücadele temel amacın su kullanım planlaması ile kuraklığın yaşanmadığı dönemlerde ileriye dönük tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Kişrici, "Etkin bir mücadele programını uygulayarak kuraklığın etkilerinin asgari düzeyde kalmasını sağlamaktır." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064899/kirisci-suyu-merkeze-alan-bir-planlama-bizim-olmazsa-olmazimiz-olmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.