Kremlin'den Johnson'a yanıt

Kremlin sözcüsü, İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson'ın Putin ile ilgili "Putin beni füze ile tehdit etti" sözlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi.
Onur Çetinkaya
|
30 Ocak 2023, Pazartesi - 13:57
Kremlin'den Johnson'a yanıt

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Şubat 2022'deki Rusya-Ukrayna savaşı öncesi kendisini "füze saldırısıyla" tehdit ettiğini söyledi.

"Beni füze ile tehdit etti"

Johnson, Şubat 2022'de Putin ile "çok uzun" süren görüşmesinde Ukrayna'yı işgal etmelerinin "mutlak bir felaket" olacağı konusunda Putin'i uyarmasının ardından tehdit edildiğini belirtti.

Ukrayna'yı işgal etmelerinin Batı'nın yaptırımlarına yol açacağı ve NATO'nun Rusya sınırlarına daha fazla asker göndereceği konusunda Putin'i uyardığını kaydeden Johnson, Ukrayna'nın "yakın gelecekte" NATO'ya katılmayacağını söyleyerek Putin'in askeri harekatını caydırmaya çalıştığını kaydetti.

Putin'in kendisini "füze saldırısıyla" tehdit ettiğini aktaran Johnson, "Bir noktada beni tehdit etti ve 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama bu füzeyle sadece bir dakika sürer.' dedi." ifadesini kullandı.

"Açık konuşmak gerekirse bir yalan"

Kremlin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere eski başbakanı Boris Johnson'ın Putin ile ilgili sözlerinin yalan olduğunu söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını ve 'daha da açık konuşmak gerekirse bir yalan' olduğunu söyledi.

Peskov, NATO üyesi ülkelerin çatışmaya daha fazla dahil olduklarını, ancak Ukrayna'ya silah sağlanmasının bu sürecin gidişatını değiştirmeyeceğini de sözlerine ekledi. Peskov bu durumun ancak 'daha fazla çatışmaya' yol açacağını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064908/kremlinden-johnsona-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.