Cumhur İttifakı’nda genişleme sinyalleri

AK Parti- Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'nda büyüme yaşanılabileceği öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
31 Ocak 2023, Salı - 09:50
Cumhur İttifakı’nda genişleme sinyalleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kalırken ittifak cephelerinde de hareketlilik hızlandı.

Dün, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi ortak cumhurbaşkanı adayının seçim bildirgesi ve hükümet programının ana eksenini oluşturacak Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni kamuoyuna açıkladı.

Millet İtifakı'nda bunlar yaşanırken Cumhur İttifakı'ndan ise kulisleri hareketlendiren bir haber geldi.

İttifak genişliyor mu? 

AK Parti- Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'nda büyüme yaşanabileceği iddia edildi.

tv100 yazarı Fuat Uğur, Cumhur İttifakı cephesinde önümüzdeki bir iki hafta içerisinde 'çok önemli ve ilginç' gelişmelere tanık olunabileceğini söyledi.

Uğur yazısında, "Cumhur İttifakı cephesinde önümüzdeki bir iki hafta içerisinde çok önemli ve ilginç gelişmelere tanık olabiliriz. İttifaka yeni katılımların olabileceğine dair aldığım bilgilerden anladığım kadarıyla süreç bir hayli ilerleme kaydetmiş. Görüşmeler her iki tarafta da kesintisiz devam etmekte. Cumhur İttifakı’ndaki karar verici mekanizma belli. AK Parti ve MHP. Dolayısıyla da her iki partinin liderleri olan Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli. Katılımcı parti beraberinde yeni partileri de sürükleyebilecek gibi görünmekte. Ancak adı geçen siyasi parti içinde giderilmesi gereken bazı pürüzler var, onlar da hızla çözümleniyor. Öte yandan katılımcı partide bazı sürpriz isimlerin de olduğunu şimdiden belirtelim ki heyecanı tam olsun. Kısaca süreç her iki tarafın müzakere etmesi ve anlaşmasından sonra açıklanacak. Cumhur İttifakı’nın üç partiyle (AK Parti-MHP-BBP) sınırlı kalmaması gerektiğini epeydir yazmak istiyordum ama dün konuştuğum bazı siyasetçilerin konuya ilişkin çalışmalar yürüttüklerini öğrendiğimde bu istikametin kaçınılmaz olduğu netleşti böylece. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 Ocak tarihinde HÜDAPAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştüğünde anlaşıldı ki Külliye’deki irade de bu yönde." ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065060/cumhur-ittifakinda-genisleme-sinyalleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.