Ahmet Davutoğlu’ndan Sinan Ateş cinayetinde suskun kaldığı gerekçesiyle iktidara tepki

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Sinan Ateş cinayetine ilişkin iktidarın suskun kaldığını belirterek tepki gösterdi. Davutoğlu, " Neden susuyorlar? Çünkü hepsi ucunun nereye gittiğini biliyor. Devlet olacaksınız, şehre eşkıya inecek, bir şey yapmayacaksınız. Eşkıya bir şeye güvendiği zaman şehre iner. Bugün Ankara'ya eşkıya inmiştir" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
31 Ocak 2023, Salı - 10:31
Ahmet Davutoğlu’ndan Sinan Ateş cinayetinde suskun kaldığı gerekçesiyle iktidara tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox Tv'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

MHP Lideri Bahçeli’nin altılı masanın ortak mutabakat metnine eleştirisine yanıt veren Davutoğlu "Bahçeli'ye dün meydan okudum, tekrar söylüyorum. 'Hangi büyükelçinin odasında o mutabakatı hazırladınız' diyor. Çıksın 'şu büyükelçinin' desin, buyursun” ifadesini kullandı.

"Sinan Ateş cinayetine susuyorlar çünkü ucunun nereye gittiğini hepsi biliyor"

Sinan Ateş cinayetinde iktidarın suskun kaldığını belirterek tepki gösteren Davutoğlu, “ Bahçeli, eğer başka bir ülkücü kardeşimiz öldürülseydi ortalığı inletirdi. Üstelik bu arkadaşımız sıradan bir ülkücü de değil, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Bahçeli ile çalışmış. Neden susuyorlar? Çünkü hepsi ucunun nereye gittiğini biliyor. Devlet olacaksınız, şehre eşkıya inecek, bir şey yapmayacaksınız. Eşkıya bir şeye güvendiği zaman şehre iner. Bugün Ankara'ya eşkıya inmiştir. Biz altılı masada da bu olayı detaylıca konuştuk. Arkasında neler olabileceğini konuştuk” değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkeyi bir kaos ortamıyla seçime götürmek istiyorlar"

Davutoğlu şöyle devam etti: “Şimdi Bahçeli, ülkücü camiaya mesaj veriyor. 'Beni eleştiren olursa katli vaciptir'e gidecek sözler söylüyor. Kamuoyuna da mesaj vermeye çalışıyorlar, 'Bizden farklı düşünenler sokak ortasında öldürülür' diyor. Ülkeyi bir kaos ortamıyla seçime götürmek istiyorlar. Niye bu aileye taziye dahi dilenmiyor? Bakın gün gelir, bu dosyalar açılır, o zaman her şey ortaya dökülür. Biz bu dosyanın peşini bırakmayacağız.”

Kendisine yolsuzluk suçlaması yapılamayacağının altını çizen Davutoğlu şunları söyledi.

"Bütün yaşayan bakanların, başbakanların hesap vermesi taraftarıyım"

“Ben bu ülkede başbakanlık yaptım o kadar, bana yolsuzluk suçlaması yapamazlar. Buradayım, dışarıda bir centim yok benim. Ben AK Parti'deyken de yanlışlar vardı, uyarırdım ama bu kadar değildi. Her zaman yanlış yapana işaret ettim. Ben bütün yaşayan bakanların, başbakanların hesap vermesi taraftarıyım. Hatta ilk ben geleyim, sonra Binali Yıldırım, sonra Soylu, sonra Erdoğan. Hadi bakalım Erdoğan başlatsın yolsuzluk soruşturması. Kendisinin ikinci derece yakınları da dahil, Binali Yıldırım da dahil.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065075/ahmet-davutoglundan-sinan-ates-cinayetinde-suskun-kaldigi-gerekcesiyle-iktidara-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.