Akşener, "Seçimini yap sorulara cevap vermeden koltukta oturamazsın"

İYİ Parti Genel Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorular yöneltti. Meral Akşener, "Sinan Ateş’e, kim kıydı? Katiller, nerede saklanıyor?" dedi.
Onur Çetinkaya
|
01 Şubat 2023, Çarşamba - 10:56
Akşener, "Seçimini yap sorulara cevap vermeden koltukta oturamazsın"

İYİ Parti lideri Meral Akşener Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Seçimini yap sorulara cevap vermeden koltukta oturamazsın"

Konuşmasının başında Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Akşener, "Geçen hafta söylemiştim; '14 Mayıs’a kadar, her konuşmamda; Sayın Erdoğan’a, aynı soruyu soracağım' demiştim. Sayın Erdoğan! 38 yaşındaki, genç bir akademisyene, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı’na, Ankara’nın göbeğinde, kim suikast düzenledi? Banuçiçeğin ve Bengisu’nun babasına, Sinan Ateş’e, kim kıydı? Katiller, nerede saklanıyor? Saklanmalarına, kim izin veriyor? Yargı sürecini, kimler baltalıyor? Bu sorulara cevap vermeden, o koltukta rahat oturamazsın. Artık senin üstüne düşen, bir seçim yapmaktır. Ya bu şehir eşkıyalarını, görmezden gelmeye devam edeceksin; ya da, bu işin sonuna kadar gideceksin. Seçimini yap! Ya Sinan Ateş’in kanını yerde bırakacaksın ya da, hesabını soracaksın." dedi.

"14 Mayıs'tan sonra her şey çok güzel olacak"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen İYİ Parti Genel Meral Akşener,"14 Mayıs’ta sadece Sayın Erdoğan’ı emekli etmeyeceğiz. Aynı zamanda, özgür bir Türkiye’nin de, önünü açacağız. Hukukun işlediği, adil bir Türkiye’nin de önünü açacağız. İnişli çıkışlı bir devri kapatıp, istikrarlı bir ekonominin de temellerini atacağız. Yatırımların önündeki, tüm engelleri de, hızla, 100 gün içinde, ortadan kaldıracağız. Ve Türkiye’yi bir yatırım üssüne çevireceğiz. 14 Mayıs, güçlü ve zengin bir Türkiye’nin, ilk adımları olacak! 14 Mayıs, özgür ve demokratik bir Türkiye’nin, kırılan zincirleri olacak! 14 Mayıs, milletimizin evindeki, ocağındaki, gönlündeki huzurun, başlangıcı olacak! Hiç merak etmeyin; 14 Mayıs’tan sonra, her şey çok iyi , her şey çok güzel olacak." şeklinde hitap etti. 


İYİ Parti liderinden altılı masa açıklaması 

Altılı masanın ortak politikalar metnine işaret eden İYİ Parti lideri Akşener, "Biliyorsunuz, pazartesi günü; 6 siyasi parti olarak, Ortak Politikalar Metnimizi, kamuoyuyla paylaştık. Çalışmamız; yarının, kalkınan, zenginleşen ve demokratikleşen Türkiye’si yolunda atacağımız adımları tariflerken; aynı zamanda, istibdata karşı, hürriyetin sesini savunuyor. Yandaşa karşı, milletin sesini savunuyor. İsrafa, yolsuzluğa ve yandaş ekonomisine karşı, refahta eşitlenen Türkiye’yi savunuyor. 1 yıldır, ısrarla söylediğimiz bir şey vardı. Biz, 6 siyasi parti olarak, bu zamana kadar; İktidarın, önümüze yuvarladığı, siyasi yün yumaklarıyla değil; seçimi kazandıktan sonra, neler yapacağımızla ilgilendik. İşte bu çalışma da, 14 Mayıs’tan sonra yapacaklarımızın, somut planıdır. Sayın Erdoğan ve saz arkadaşları giderayak, kendilerini dedikodularla, iftiralarla ve hamasetle oyalarken; biz milletimiz için, memleketimiz için çalıştık. İnsanlarımızın, mutlu geleceği için çalıştık. Yoksulluğu, nasıl bitireceğimize çalıştık. Zenginliği, nasıl getireceğimize çalıştık" diye konuştu.

İktidara EYT eleştirisi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, EYT düzenlemesi hakkında, "Biliyorsunuz, EYT kanun teklifi, yüce Meclisimize sunuldu. Biz, en başından beri, EYT’li kardeşlerimizin sorununun çözümüne, bir sosyal yardım olarak değil; bir hak kaybının giderilmesi ve nesiller arası adaletin sağlanması olarak baktık. Bununla birlikte, sosyal güvenlik dengesine olan etkisini de göz ardı etmedik. Ne var ki, AK Parti İktidarı; vatandaşın faydasına olan, her meselede olduğu gibi; bunu da, bir lütuf gibi sunmaktan, geri durmadı" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065315/aksener-secimini-yap-sorulara-cevap-vermeden-koltukta-oturamazsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.