Serkan Özcan: ''Milletin kirasını ödeyememesinin nedeni Recep Tayyip Erdoğan''

Enflasyon üzerinden iktidarı eleştiren Serkan Özcan, "Türkiye'deki kiraların sorumlusu Merkez Bankası Başkanı. Türkiye'deki barınma meselesinin sebebi Nurettin Nebati. Türkiye'de bugün milletin kirasını ödeyememesinin, aidatını ödeyememesinin nedeni sayın Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
01 Şubat 2023, Çarşamba - 15:57
Serkan Özcan: ''Milletin kirasını ödeyememesinin nedeni  Recep Tayyip Erdoğan''

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Barınma krizine değinen Özcan,  "Barınma kriziyle ilgili, yabancılara konut satışı noktasında da problemler var. Hiç bir itibarlı devlet pasaportunu 400 bin dolara vermez ev aldı birisi diye. Bu yabancıların konut alma meselesine takıldığımız kadar para politikasına takılmıyoruz" dedi. 

"Milletin kirasını ödeyememesinin nedeni  Recep Tayyip Erdoğan"

Türkiye'deki kiraların sorumlusunun Merkez Bankası Başkanı olduğunu aktaran Özcan, "Türkiye'deki barınma meselesinin sebebi Nurettin Nebati. Türkiye'de bugün milletin kirasını ödeyememesinin, aidatını ödeyememesinin nedeni sayın Recep Tayyip Erdoğan." ifadelerini kullandı. 

İktidarın faiz düşerse enflasyonda düşer diyerek çıktıkları yolun Türkiye'de bir varlık balonunun yaratılmasına neden olduğunu ifade eden Özcan, varlık balonunun gayrimenkule sirayet ettiğini belirtti. 

Serkan Özcan, gayrimenkule sirayet etmesiyle, garibanın, evi olmayan vatandaşın kirasının arttığını ve ev satın alamadığını söyledi.

"Enflasyonu çözmeden, kalbi çalıştırmadan vücuttaki diğer organlarla ilgili hiçbir şey yapamazsınız"

Özcan, "Konut sahiplik oranları düştü. Buna karşılık öbür tarafta bir balon oluştu. Enflasyon meselesi o yüzden önemlidir. Enflasyonu çözmeden, kalbi çalıştırmadan vücuttaki diğer organlarla ilgili hiçbir şey yapamazsınız." diye konuştu. 

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, şöyle devam etti: 

"Para politikasında enflasyon hedeflemesi rejiminin en önemli aracı nedir biliyor musunuz? İnsanları enflasyonun düşeceğine inandıracak bir netlikte ortaya çıkmak. Şunu söylemek; Bütün hesabınızı enflasyonun iki sene içerisinde tek haneye düşeceği hesaba göre yapın." 

" 13 senelik süre boyunca bütün enflasyonlar tek haneli oluştu"

"2003-2004'den sonra Türkiye'nin enflasyonla mücadelesi güçlü bir mücadeledir. Bu başarıldı Türkiye'de. 2017'ydi galiba 13 senelik süre boyunca bütün enflasyonlar tek haneli oluştu. Türkiye'yi bu arabaları, bu bilgisayarları, bu stüdyoları yaratan şey oydu."

"Enflasyonun düşeceğine vatandaşı ve yatırımcıyı inandırmak lazım "

Enflasyonun çözümü noktasında önemli maddeleri sıralayan Serkan Özcan, son olarak şunları söyledi: 

"1; Vatandaşı, içerideki yatırımcıyı, dışarıdaki yatırımcıyı, enflasyonla mücadele edeceğinize inandırmak olur. 2; Faiz bunların sadece 1 tane aracıdır. En önemli aracıdır kısa vadeli faizler. Ama bugün Türkiye'de makul, mantıklı bir para politikası çerçevesini görsün yatırımcı uzun vadeli faizler düşer."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065398/serkan-ozcan-milletin-kirasini-odeyememesinin-nedeni-recep-tayyip-erdogan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.