Ömer Çelik'ten konsoloslukların kapatılması kararlarına ilişkin paylaşım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'deki konsolosluklarını kapatan ülkelere "Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez." ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
02 Şubat 2023, Perşembe - 17:08
Ömer Çelik'ten konsoloslukların kapatılması kararlarına ilişkin paylaşım

AK Parti Sözcüsü Çelik, güvenlik gerekçesiyle konsolosluklarını kapatma kararı alan ülkelere tepki gösteren paylaşımlarda bulundu.

Çelik'in paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez.

Türkiye güvenli bir ülkedir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz işinin başındadır. Bugün güvensiz olarak nitelenebilecek ülkeler; göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'e saldırılan yerlerdir.

" Türkiye'yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz"

Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflemesi gereken misyonların daha özenli ve sorumlu açıklamalar yapmaları gerekir. Türkiye'yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065613/omer-celikten-konsolosluklarin-kapatilmasi-kararlarina-iliskin-paylasim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.