Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırımı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 50 baz puan artırarak, 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.
Ersin Küçükbarak
|
02 Şubat 2023, Perşembe - 17:23
Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırımı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi bugün yaptığı toplantıda faiz oranlarını beklendiği gibi 50 baz puan artırdı.

ECB gösterge faiz oranını 50 baz puan artırarak yüzde 3,00'a çıkarırken, mevduat faiz oranını yüzde 2,50'den 3,0'a ve marjinal faiz oranını yüzde 2,75'ten yüzde 3,25'e yükseltti. 

Yönetim Konseyi toplantısının ardından yapılan açıklamada, ECB'nin enflasyonun %2'lik orta vadeli hedefine zamanında geri dönmesini sağlamak için faiz oranlarını önemli ölçüde istikrarlı bir hızda artırma ve yeterince kısıtlayıcı seviyelerde tutma rotasını sürdüreceği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, "Yönetim Konseyi bugün üç kilit ECB faiz oranını 50 baz puan artırmaya karar verdi ve daha da artırmayı bekliyor. Temel enflasyon baskıları ışığında, Yönetim Konseyi Mart ayındaki para politikası toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan daha artırmayı planlıyor ve ardından para politikasının bundan sonraki gidişatını değerlendirecek. Faiz oranlarını kısıtlayıcı seviyelerde tutmak, talebi azaltarak zaman içinde enflasyonu düşürecek ve aynı zamanda enflasyon beklentilerinde kalıcı bir yukarı yönlü kayma riskine karşı koruma sağlayacaktır" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065616/avrupa-merkez-bankasindan-faiz-artirimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.