Soylu'dan ABD Büyükelçisine: “Maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin Ankara Büyükelçisine seslendi. Soylu, “Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyoruz. Maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Şubat 2023, Cuma - 14:25
 Soylu'dan ABD Büyükelçisine: “Maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz”

Norveç ve Hollanda’daki Kur’an-ı Kerim’e yönelik hadsiz tavır ve eylemler Türkiye’ye de yansıdı.

Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Kanada, Belçika ve Fransa'nın ardından İsviçre, güvenlik sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar konsolosluklarını kapadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu gelişmeyi, "Türkiye’ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattılar." İfadeleriyle eleştirdi.

Soylu Antalya'da katıldığı İl Göç Müdürleri İstişare Toplantısı'nde eleştirilerin tnunu yükseltti.

 Sert bir dil kullanan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

“Amerika Büyükelçileri idare ediyor Avrupa'yı”

“Yabancı terörist savaşçılar tespiti ile ilgili Türkiye önemli bir performans ortaya koymuştur. Her Amerika Büyükelçisi'nin 'Türkiye'de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım, Türkiye'ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım' dertleri budur. Türkiye'nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden biri de bu. Diğer büyükelçilikleri toplar onlara akıl vermeye çalışır. Amerika Büyükelçileri idare ediyor Avrupa'yı. Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin, onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Otururlar Avrupa'yı dizayn ederler.”

“Bir adam oyunlarını bozdu; Recep Tayyip Erdoğan”


“Türkiye'yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı. Bir adam oyunlarını bozdu; Recep Tayyip Erdoğan. Onlar Türkiye'yi de böyle zannediyorlardı.”

“Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek”    

Amerika Büyükelçisi'ne sesleniyorum; Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyoruz. Maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065807/soyludan-abd-buyukelcisine-maskeli-siritan-yuzlerinizi-turkiyenin-uzerinden-cekiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.