Fatih Erbakan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Erbakan hocanın hayallerini gerçekleştirdiniz ama onun partisi sizin karşınızda yer alıyor." Sorusuna "Ağlatma bizi" yanıtını verdi. Erdoğan'ın çıkışına ilişkin Fatih Erbakan'dan yanıt geldi. Erbakan, "Yapanları tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Milli görüş sadece bunlardan ibaret değil. Paylaşımda adalet, yönetimde adalet, yargıda adalet, bunlar tesis edilmedikten sonra sadece başörtüsü, Kur-an kursu, imamhatip, taksime cami yapmakla bizim işimiz bitmiyor" dedi.
Ecem Çetin
|
05 Şubat 2023, Pazar - 12:34
Fatih Erbakan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk yanıt!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Ankara'da düzenlenen İlçe Başkanları İktidara Yürüyoruz programında gündemi değerlendirdi. 

Erbakan, Yeniden Refah'ın bugüne kadar doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir parti olarak ciddi bir yol aldığını aktardı. Bu anlayışın, milli görüşün, Necmettin Erbakan'ın mirası olduğunu söyledi.

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin farkını ortaya koyan bir parti olduğunu sözlerine ekledi.

Yargıtayın açıkladığı rakamlara göre, son 7 ay içinde oransal olarak en hızlı büyüyen partinin Yeniden Refah Partisi olduğunu ifade eden Erbakan, havası ve parası çok olan pek çok siyasi partiyi geride bıraktıklarını aktardı. 

Pek çok partinin bütün Türkiye genelinde kaydettikleri üyeyi sadece Adana'da, İstanbul'un bir yakasında kaydettiklerini vurgulayan Erbakan, "Onların yaptıkları büyük kongrelere katılanların 20-30 misli insanın katılımıyla büyük kongreler yapıyoruz. Aralık ayında genel merkezimizin 1600 denekle yaptırdığı ankette oy oranımız yüzde 8'in üzerinde çıktı. Bu, baraj probleminin olmadığını gösteren bir gerçektir. Bu bize yeterli değil. Bu yüzde 8-9'u yüzde 20'nin üzerine taşımak için seçimlere kadar koşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin yeni kurulmasına ve imkansızlıklara rağmen Türk siyasetinin en güçlü siyasi aktörlerinden birisi haline geldiğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "Asıl büyük şahlanışımızı asıl büyük sürprizimi 14 Mayıs’taki seçimlerde gerçekleştireceğiz. Milletimizin görüşü milli görüş yanar dağ gibi bir kez daha patlayacak" dedi. 

Fatih Erbakan, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

"Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği kararda herkes saygı duyması gerekecek"

Ankara Masası'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez adaylığına ilişkin soruya Erbakan, “Bu adaylık tartışması konusu çok uzadı. Herkesin bence kendi gücüne odaklanması, kendi çalışmasına odaklanması ve kim aday olursa olsun karşımızda sayın cumhurbaşkanı da olsa biz bu seçime gireriz,  bu seçimi kazanırız anlayışıyla çalışmasını sürdürmesi lazım. Bu konuya çok fazla takıldılar. Halbüki sayın cumhurbaşkanının karşısına kim çıkarsa çıksın sayın Kılıçdaroğlu’da olsa bir başka aday da olsa, biz rahatlıkla millet ittifakı olarak seçimi kazanıyoruz,  sorunumuz yok diyorlardı ama şimdi nedense bozuk plak gibi başa sarıyorlar. Olsun mu, olmasın mı? Hukuken şöyledir böyledir. Artık seçim takvimi de başladı. Ve bu noktada, Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği kararda herkes saygı duyması gerekecek, geçerli olacak. O kadarı beklemek lazım. O tartışmayı çok fazla uzatmamak lazım. “ değerlendirmesinde bulundu. 

"Bu noktadaki duruşumuzu aynı şekilde muhafaza ediyoruz"

Fatih Erbakan Ankara Masası'nın "Bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Taksime cami yaptınız , Ayasofya'yı Açtınız, başörtüsü yasağını kaldırdınız. Erbakan hocanın hayallerini gerçekleştirdiniz ama onun partisi sizin karşınızda yer alıyor. Sorusunu yöneltti. Sayın cumhurbaşkanı "ağlatma beni " değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?" Sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Bizim söylediklerimiz yıllardan beri hep ortada. Tabi ki Taksim’e cami yapılması, askeri vesayetin ortadan kaldırılması, başörtüsü yasağının ortadan kalkması, başörtülü bakanlarımızın, milletvekillerimizin olması, inanç özgürlüğü noktasında çok büyük gelişme sağlanması bunlardan elbette ki memnun oluyoruz. Yapanları tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Milli görüş sadece bunlardan ibaret değil diye her zaman söylediğimiz bir söz var. Milli görüş, inanç özgürlüğünün yanında paylaşımda adalet demektir, Yargıda adalet demektir. Yönetimde adalet demektir. Ama maalesef, mevcut iktidarın 20 senelik uygulamasında bu üç noktada bir olumlu icraat, milli görüşe uygun bir icraat görmüyoruz.  Paylaşımda adalet, yönetimde adalet, yargıda adalet, bunlar tesis edilmedikten sonra sadece başörtüsü, Kur-an kursu, imamhatip, taksime cami yapmakla bizim işimiz bitmiyor. Bu noktadaki duruşumuzu gene aynı şekilde muhafaza ediyoruz.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2066304/fatih-erbakandan-cumhurbaskani-erdogana-ilk-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.