Kızılay'dan deprem bölgesi için 'kan bağışı' çağrısı!

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, deprem bölgelerine ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen zamanda ihtiyaç olması durumunda kan bağışı davetinde bulundu.
Büşra Bayrak
|
06 Şubat 2023, Pazartesi - 09:44
Kızılay'dan deprem bölgesi için 'kan bağışı' çağrısı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6.4 ile 6.5 olan iki deprem meydana geldi.  Çevredeki 10 ilde de hissedilen afet, büyük yıkımlara ve göçüğe neden oldu

Bölgede arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölgeye ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşları, tüm Türkiye'de kan bağışına davet etti.

Kan stokları mevcut ancak ilave ihtiyaç için davet yapıldı

Kınık, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası kan stoklarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kınık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesine ilave kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıyoruz. Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur Ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2066544/kizilaydan-deprem-bolgesi-icin-kan-bagisi-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.