Kocaeli halkı da depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası,17 Ağustos 1999 Marmara Depremini yaşayan Kocaeli halkı depremzedeler için harekete geçti. çok sayıda vatandaş kan bağışı merkezlerine akın etti.
Hande Akyol
|
06 Şubat 2023, Pazartesi - 14:30
Kocaeli halkı da depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem büyük yıkıma sebep oldu. Deprem Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilden şiddetli şekilde hissedildi. Büyük depremin ardından Kızılay ekipleri de teyakkuz durumuna geçti.

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremini yaşayan Kocaeli halkı da depremzedeler için harekete geçerek, bulundukları ilçelerdeki kan merkezlerine gitti.

Bağış için sıraya giren vatandaşlar, İzmit Kızılay Kan Bağış Merkezinde yoğunluk oluşturdu. 4 saatte bin kişinin kan verdiği ve bu sayının her geçen saat arttığı öğrenildi.

"Bu süreçte birlik olmamız gerekiyor"

Kan bağışında bulunan Kocaeli Göç İdaresi Müdürlüğü personeli Recep Tayyip Erdoğan, depremin acısını derinden hissettiğini ifade ederek, "Kızılay’da kan stokları azaldığı için kurum olarak kan vermeye geldik. Şimdi liste hazırlanıyor inşallah depremzedelere yardımcı olacağız, elimizden gelen desteği vereceğiz. 1999 depremini yaşayan birisi olarak, depremin acı tablosunu daha iyi biliyorum. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bildiğim kadarıyla 10 vilayette deprem olduğu söylendi. Cumhurbaşkanı yardımcımız açıklama yaptı. Herkesten Allah razı olsun. Bu süreçte birlik olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2066683/kocaeli-halki-da-depremzedeler-icin-seferber-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.