Süper Lig takımlarından depremzedelere destek

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, Kahramanmaraş'taki depremin ardından yardım kampanyası başlattı.
Ersin Küçükbarak
|
06 Şubat 2023, Pazartesi - 16:27
Süper Lig takımlarından depremzedelere destek

Kahramanmaraş’taki 7,7 ve 7,6’lık deprem Türkiye’yi sarstı.

Arama kurtarma ekipleri enkaz altındakileri kurtarmaya çalışırken bütün Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 4 büyükleri de depremzedelere destek olabilmek için harekete geçti.

Acil durum telefonları paylaşıp kan bağışı çağrısı yapan Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa ile birlikte birçok ilimizde hissedilen ve tüm Türkiye'yi hüzne boğan deprem felaketi sonrasında Kulübümüz adımlar atmak için hazırlanıyor. Türkiye'nin en büyük 'Sivil Toplum Kuruluşu' olarak bugüne kadar ülkesinin, vatandaşının yanında olan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün yaşanan milli felaket karşısında en faydalı adımı atmak için çalışmalara ivedilikle başladık. Yapılacak görüşmeler neticesinde belirleyeceğimiz eylem planıyla afet bölgelerindeki vatandaşlarımızın yanında olacağımızı belirtiyoruz." denildi.

Galatasaray da okul ve taraftar grubu aracılığıyla yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı, Sar kırmızılı kulüp açıklamasında, Sarı kırmızılı ekip, "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu ve Taçspor Tesisleri'nde toplanacak yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacaktır. Tüm sporseverlerin desteğini bekliyoruz" çağrısı yapıldı.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada ise, "Kulübümüz, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere yardım kampanyası düzenleyecektir. Düzenlenecek yardım kampanyasıyla ilgili detaylar önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşılacaktır. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor , belediyenin çağrısını Twitter hesabından paylaştı. Paylaşımda, "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardımlarınızı bekliyoruz. İhtiyaç listesindeki yardım malzemelerini Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezine teslim edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2066730/super-lig-takimlarindan-depremzedelere-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.