Bakan Özer'den depremzedelerle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da deprem bölgesinde konuştu. Özer, depremzedelerin barınması için sağlam binaların vatandaşlara açıldığını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:16
Bakan Özer'den depremzedelerle ilgili açıklama

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu illerden biri olan Malatya'da yaralar sarılmaya başlandı.

Bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışması sürüyor. Kentte çalışmaları yakından takip eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise depremzedelere dair açıklamalarda bulundu.

"Sağlam binalar vatandaşlara açıldı"

Tüm birimlerin koordineli bir şekilde hareket ettiğini belirten Özer, sağlam binaların vatandaşlara açıldığını söyledi.

Özer, " 251 bin vatandaşımız okullarımızda, yurtlarımızda, öğretmenevlerimizde kalıyor. Aynı zamanda kapasiteyi sürekli artırıyoruz. Bizim özellikle öğretmenevlerimizde ve mesleki eğitimdeki yiyecek ve içecek kapasitemizi çok artırmıştık. Şu anda günlük olarak kapasiteyi kullanarak 372 bin vatandaşımıza günlük sıcak yemek veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Öğretmenler sahada"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ve AFAD ile birlikte yıllardır devam ettirdikleri AKUT biriminin olduğunu kaydeden Bakan Mahmut Özer, "Yaklaşık 2 bin 500 öğretmenimizin tamamı buraya geldi. 660 tanesi de Malatya'da diğer AFAD ekiplerine, kurtarma ekiplerine destek oluyor. Bakanlık olarak tüm öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz sahada aktif olarak çalışıyor. Hatta farklı illerimizden de buraya öğretmenler yönlendirdik" ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067451/bakan-ozerden-depremzedelerle-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.