Mustafa Destici'den CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tepki

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı siyasi parti genel başkanları ve belediye başkanlarının adeta ajan provakatörlük yaptığını belirterek, “Özellikle ana muhalefet partisi genel başkanının açıklamaları, Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğini tam tersine bunu siyaseten kullanacağını ifade etmesi gerçekten çok üzüntü verici. Yani böyle muhalefet partisi genel başkanı düşman başına Yunanistan başına Ermenistan başına” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Şubat 2023, Çarşamba - 15:31
Mustafa Destici'den CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tepki

Mustafa Destici, Kahramanmaraş depreminden etkilenen illeri ziyarete gitti.

Mustafa Destici’nin ilk durağı Malatya oldu.

Burada bir açıklama yapan Destici, “Milletçe üzgünüz. her bir ferdimiz üzgün. Türkiye sadece ülkemizde değil dünyada son 3-4 yüzyıldır yaşanan en büyük felaketi en büyük depremi yaşıyor. 500 yıllık bir enerjinin bu fay hattında boşaldığını söylüyor uzmanlar. Tabii ki üzgünüz öncelikle ülkemize milletimize büyük geçmiş olsun. Bu büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tabii devletimiz seferber, milletimiz seferber, hepimiz seferberiz. Şu anda bir taraftan enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için büyük bir çaba  gösterirken diğer tarafta da depremde evlerini yitiren ya da şu anda evlerine giremeyen kardeşlerimizin barınmasından tutun da beslenmesine kadar her türlü ihtiyacının giderilmesi için de devletimiz, hükümetimiz, başta Cumhurbaşkanımız  tüm bakanlarıyla tüm yetkilileriyle sahada, milletimiz sahada, duyarlı olan her bir ferdimiz sahada onların hepsine şahsım ve camiam adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Büyük Birlik Partisi olarak depremin ilk gününde hem genel merkez hem 10 ilde Deprem Koordinasyon ve Yardımlaşma Merkezi oluşturduklarını belirten Destici, “Alperen Ocakları Vakfımızın bünyesinde bulunan ve İçişleri Bakanlığı AFAD’tan akredite olan, onlarla birlikte çalışan Akkurt arama kurtarma ekiplerimiz 20 timimiz yaklaşık 400’ün üzerinde arama kurtarmada ehil olan uzman arkadaşlarımız da sahada. Hem Maraş’ta hem Hatay’da hem Malatya’da hem Adıyaman’da hem Antep’te yani depremden etkilenen bütün illerde ekiplerimiz var çalışmalarına devam ediyor. Diğer taraftan tabi Türkiye’nin dört bir yanında partimiz camiamızın başlatmış olduğu yardım kampanyalarında yine gelen yardımlar da koordineli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılıyor” ifadesini kullandı.

Destici şöyle devam etti:

“Gün birlik günü, gün kardeşlik günü”

“Tabii ben de bugün bu deprem bölgesi ziyaretlerimize Malatya ile başladım. Burada belediye başkanımız ve sayın bakanımız da diğer arkadaşlarla görüştük. Tabii ki Malatya ve Adıyaman Maraş’la Hatay ile kıyasladığımızda daha az yıkım ve daha az kayıpla karşı karşıya. Fakat ne de olsa yine yüzlerce insanımızı burada da kaybettik. Ve yine yüzlerce binamız burada kaldı, yıkıldı ve 10 binlerce vatandaşımız dışarıda. Ama gördüm ki Malatya'da oluşturulan devletimiz, hükümetimiz tarafını oluşturan koordinasyon merkezi hem bakanımızdan başlayarak Büyükşehir Belediye Başkanımız, diğer belediye başkanlarımız, bütün yetkili arkadaşlarımız emniyetimiz jandarmamız el birliğiyle güç birliği ile sahada bugün zaten gün birlik günü, gün kardeşlik günü. Hepimiz elbette ki birliğimizi dayanışmamızı en üst düzeye çıkaracağız.”

“Böyle muhalefet partisi genel başkanı düşman başına, Yunanistan başına, Ermenistan başına”

“ Tabii bu günü de istismar edenler var. Çok üzgünüm, çok üzgünüm. Onlar adına üzgünüm. Bazı siyasi parti genel başkanları var ki isimlerini dahi adı ağzıma almak istemiyorum. Adeta ajan provokatörlük yapıyorlar. Birkaç belediye başkanı ha keza öyle. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil. Özellikle ana muhalefet partisi genel başkanı liderinin açıklamaları hem de bölgeyi ziyaretinden sonraki açıklamaları, bu işi siyaset üstü görmeyeceğini Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğini tam tersine bunu siyaseten kullanacağını ifade etmesi gerçekten çok üzüntü verici. Yani böyle muhalefet partisi genel başkanı düşman başına Yunanistan başına Ermenistan başına.”

“Ana muhalefet partisi genel başkanının meseleyi siyasi olarak kullanacağını ifade etmesi kabul edilebilir değil”

“ Yani kabul edilebilecek bir şey yok. Efendim neymiş konvoylarla geziliyormuş kendisi acaba kaç araçlık konvoyla gitti? yanında kaç tane Büyükşehir belediye başkanı vardı? Kaç yüz kişiyle gezdi o bölgeleri. Yani bütün bunları hepimiz biliyoruz hepimiz takip ediyoruz. Herkes görevinin başında. herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Herkes seferber. Devlet millet el ele vermiş, gönül gönüle, sivil toplum örgütleri, aktivistler hepsi cansiparane çalışırken Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel başkanının böyle bir konuşma yapması gerçekten halka böyle seslenmesi ve meseleyi siyasi görmeyeceğini siyasi göreceğini, siyasi olarak kullanacağını ifade etmesi gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Bu anlayışta bu düşüncede olan bir siyasetçiden, bir insandan bu memlekete bu millete ne hayır gelebilir ki arkadaşlar. ben tekrar bu yanlıştan dönülmesini ve herkesin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmasını buradan bir kere daha söylüyorum.”

“Siyasi partilere yapılan Hazine yardımı deprem bölgesine aktarılmalı”

“ Bakın yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü hali oylamak için toplanacak. İnşallah orada Pakistan değil mi? Azerbaycan bütün ülkelere başta bu iki ülkemiz olmak üzere Türkiye yardım eden bütün ülkelere teşekkür ediyorum. Pakistan Başbakanlığı, Meclisi öyle bir karar aldı ki bütün bakanlık üyeleri milletvekilleri maaşlarını bağışlıyorlar. Türkiye için bütün çalışanların birer günlük ücreti yatırılıyor. Biz de inşallah yarın lise böyle bir karar alabiliriz. Siyasi partileri yapılacak hazine yardımları mutlaka bu bölgeye deprem bölgesine aktarılmalı. Dört buçuk milyar yani eski parayla 4,5 katrilyon paradan bahsediyoruz. Büyük para.”

“Ben şahsen bir maaşımı hemen bağışlıyorum ve bütün milletvekili arkadaşlarımız, bütün bakanlarımız bunu yapacaktır”

“ Yine bizler milletvekilleri ben şahsen bir maaşımı hemen bağışlıyorum ve bütün milletvekili arkadaşlarımız, bütün bakanlarımız bunu yapacaktır. Buna inanıyorum. Üst düzey bütün memurlarımız diğer memurlarımızdan da üç günlük bir ücret yine bu bölgeye aktarılabilir. Yani hepimiz el ele vererek bu zor günleri aşabiliriz diye düşünüyorum.”

“Provokatörlerin ekmeğine yağ sürmememiz gerekiyor”

“Dediğim gibi bizim Alper arama kurtarma ekiplerimiz çalışıyor. Onların çalıştığı enkazlara da gideceğim. Daha sonra depremden etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret ettikten sonra Adıyaman'a geçeceğiz. Çünkü Adıyaman daha zor bir süreç yaşıyor. Daha ağır bir şekilde bu depremi yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bizim Adıyaman İl Başkanımız Nihat Komşu bey eşi ve kızıyla birlikte hala enkazın altında. Biliyorsunuz bir milletvekili arkadaşımız kardeşimiz dün eşiyle birlikte torunuyla birlikte ve ailesinden onlarca kişiyle rahmetli oldu. Yine bizim Adıyaman Alperen ocaklarında görevli eğitici hocamız öğretmenimiz yine oradaki görevli yöneticilerimizden 3-4 arkadaşımızı da depremde kaybettik. Bütün depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızla birlikte hasseten onlara da bir kere daha Allah’tan rahmet diyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. Dediğim gibi milletimiz devletimizle ele veriyor. Büyük çoğunlukla biz bunu tavsiye etmeliyiz. Bunu telkin etmeliyiz. Çünkü provokatörlerin ekmeğine yağ sürmememiz gerekiyor. Sadece içeride provokatörler yok. Bakın arkadaşlar çevremizde de bir hareketlilik başladı. Türkiye’nin zora düşmesiyle birlikte karikatürler çiziliyor. Türkiye'de üzerinde emelleri olanların bir anda iştahlarının kabardığını görüyoruz. Doğu Akdeniz'in hareketlendiğini görüyoruz. Yani gemilerin geldiğini görüyoruz Dedeağaç’ın hareketliliğini görüyoruz. Dolayısıyla bizler uyanık olmalıyız, irfanımızı, ferasetimizi, duyarlılığımızı, kaybetmemeliyiz, birlik olmaktan başka çaremiz yok. Birlik ve dayanışmayla bu işin içinden çıkacağız. Bu zorluğu da inşallah Allah'ın inayetiyle de birlik ve dayanışmayla aşacağız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067497/mustafa-desticiden-chp-lideri-kilicdarogluna-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.