Azerbaycan’dan Türkiye’ye deprem desteği

Azerbaycan Devleti, Türkiye’ye desteğini sürdürüyor. Hükümetin Türkiye'deki deprem mağdurlarına destek için başlattığı kampanyalar devam ederken, halkta kampanyalara yoğun ilgi gösteriyor.
Hande Akyol
|
08 Şubat 2023, Çarşamba - 15:54
Azerbaycan’dan Türkiye’ye deprem desteği

Azerbaycan hükümeti, depremin yaşandığı andan bugüne kadar Türkiye'ye, 7 uçak ve 14 araçlık konvoyla insani yardım gönderdi.

Deprem bölgelerinde, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 34'ü sağlık çalışanı olmak üzere 725 personel arama kurtarma çalışmalarında yer alıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığına bağlı 10 askeri doktorla, 8 hemşire de Türkiye'deki deprem bölgesinde görev yapıyor.

Devletin yardımlarının yanı sıra, Azerbaycan halkı da Türkiye'deki depremzedelere yardım etmek için sivil toplum kuruluşlarınca (STK) başlatılan yardım kampanyalarına destek veriyor.

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının oluşturduğu "Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu"nun başlattığı kampanyaya destek veren çok sayıda Azerbaycanlı, giysi, gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu. Haydar Aliyev Kapalı Spor Merkezinde toplanan malzemeler tırlara yüklenerek Türkiye'ye gönderildi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın başkanı olduğu Haydar Aliyev Vakfı da, Türkiye'de meydana gelen depremlerin mağdurlarına destek amacıyla insani yardım göndereceğini açıkladı.

Azerbaycan bankaları Türkiye'de yapılan doğrudan para yardımları için komisyon ücretini kaldırırken, televizyonların da bir süre eğlenceli programlar yayımlamama yönünde karar aldığı öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067510/azerbaycandan-turkiyeye-deprem-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.