Cemal Enginyurt'tan Erdoğan'a Suriyeli çağrısı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Hatay'da yaşanan depremin ardından seslendi. Enginyurt, "Durmayın vakit kaybetmeyin Suriyelileri Hatay dışına çıkarın." dedi.
Onur Çetinkaya
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 15:35
Cemal Enginyurt'tan Erdoğan'a Suriyeli çağrısı

Kahramanmaraş depreminin en fazla etkilediği il olan Hatay'da kayıplar her geçen dakika  artıyor. Hükümet ve vatandaşlar depremzedeler için yaraları sarmaya çalışıyor.

Enginyurt'tan Erdoğan'a çağrı 

Ancak bölgeden zaman zaman yağmalama haberleri de geliyor. İşte bu duruma Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sessiz kalmadı ve hükümeti uyardı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı.

"Suriyeliler derhal Hatay dışına çıkarılmalıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün depremin yaşandığı Hatay'da ki konuşmasına atıfta bulunan Enginyurt, "Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum devlet yok diyenlere şerefsiz namussuz diyerek, hakaret ederek bir yere varamazsınız. Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile Antakya'yı baştan başa gezdik, Hatay'ı gördük ve ortaya çıkan sonuç şudur ki iktidar olarak, hükümet olarak derhal Suriyeliler derhal Hatay dışına çıkarılmalıdır.  Her kime rastladıysak ağlayan vatandaşımız, Suriyeliler evlerimizi soyuyor, ocaklarımızı mahvediyor, Suriyeliler erzaklarımızı çalıyor diyor." dedi.

Sözlerini yineleyen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Kargaşa büyümeden, kin ve nefret büyümeden iktidarın yapacağı ilk iş Suriyelileri derhal Hatay dışına çıkarmak. Sayın cumhurbaşkanı durmayın vakit kaybetmeyin Suriyelileri Hatay dışına çıkarın." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067901/cemal-enginyurttan-erdogana-suriyeli-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.