TBMM depremzedeler için tek yürek oldu: Vekiller maaşlarını bağışladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AFAD'a üç maaşını bağladığını açıkladı. CHP, İYİ Parti ve AK Partili milletvekilleri maaşlarını deprem bölgesine bağışlama kararı aldı.
Büşra Bayrak
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 15:56
TBMM depremzedeler için tek yürek oldu: Vekiller maaşlarını bağışladı

Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi günü son yüzyılın en yıkıcı iki depremini yaşadı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğünde ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki depremle 10 il ağır hasar aldı.

Depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana'da büyük yıkıma yol açtı.

Türkiye adeta tek yürek olarak depremzedeler için canla başla yardım seferberliğini sürdürüyor. Siyasiler, devlet yetkilileri, vatandaşlar birlik beraberlik içerisinde gerek arama kurtarma çalışmalarında gerekse yardım kampanyalarında dayanışma içerisinde oldular. 

Mustafa Şentop 3 maaşını bağışladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop TBMM genel kurulunda milletvekillerine çağrıda bulunarak en az birer maaşlarını AFAD'a yardım olarak bağışlaması çağrısında bulundu. Şentop, kendisinin de AFAD'a 3 maaşını bağışladığını bildirdi.

CHP'li 135 vekil bu ayki maaşlarını bağışladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, CHP'li milletvekillerinin, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına destek için birer maaşını deprem bölgesine göndereceği bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, tüm milletvekillerimiz bu ayki milletvekili maaşlarını, afet bölgesindeki depremzedelere destek olarak gönderme kararı almıştır." ifadesi kullanıldı.

İYİ Partili 37 vekil bu ayki maaşlarını bağışladı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti vekillerinin bu kapsamda birer maaşlarıyla yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Zorlu açıklamasında, " İYİ Parti TBMM Grubumuz ve milletvekillerimiz depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılmak üzere ilk olarak birer maaşlarıyla yardımda bulunma kararı almışlardır. Her bir vatandaşımız, her bir evladımız bizim için milli bir sorumluluk milli bir vazifedir." dedi. 

AK Partili 285 vekil bu ayki maaşlarını bağışladı

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise partisi adına yaptığı açıklamada, başlatılan yardım kampanyası kapsamında AK Partili vekillerin de bir maaş ile katkı sağlayacağını duyurdu. Elitaş, " Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yaralarımızı sarmak için 7 Şubat salı günü Akparti ailesi olarak yardım kampanyası başlattık. Milletvekillerimiz en az bir maaş ile katkı sağlayacaktır. MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN" ifadelerini kullandı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2067905/tbmm-depremzedeler-icin-tek-yurek-oldu-vekiller-maaslarini-bagisladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.