ABD'li uzmandan korkutan deprem uyarısı

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin yaraları sarılmaya başlandı. Ancak Türkiye’deki aktif fay hatlarıyla ilgili uyarılar sürüyor. ABD’li bir bilim insanı bu kez İstanbul’a dikkat çekerek her an deprem olabileceğini dile getirdi.
Ersin Küçükbarak
|
11 Şubat 2023, Cumartesi - 12:24
ABD'li uzmandan korkutan deprem uyarısı


Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem 10 ilde yıkıcı sonuçlara yol açtı.

Asrın felaketi olarak nitelenen deprem bilim insanlarının gözlerini Türkiye’ye çevirdi.

ABD'li deprem uzmanı Doç. Dr. Judith Hubbard, İstanbul’da beklenen depremle ilgili bir makaleye atıfta bulunarak “Şimdi her zamankinden daha fazla, bu makale son derece ciddi” uyarsında bulundu.

“İstanbul’un güneyinde kırılmaya hazır bir fay var”

ABD’nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi Jeoloji bölümünde araştırmalarda bulunan Hubbard, neredeyse 20 milyon nüfusu olan İstanbul’un güneyinde kırılmaya hazır bir fay olduğuna işaret ederek “Bölgede deprem boşluğu var” ifadesini kullandı.

Bir dizi tweet atan deprem uzmanı, “Bu fay segmentinde 1509 ve 1766'da meydana gelen son iki büyük deprem ve muhtemel tekrarlama aralığı 200-250 yıl. Fayın bu kısmı herhangi bir zamanda bir deprem üretebilir” diye not düştü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068396/abdli-uzmandan-korkutan-deprem-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.