Akar,"25 bin TSK personeli deprem bölgesinde"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 25 bin 67 TSK personelinin deprem bölgesinde görev yaptığını açıklarken bölgede görev yapan 4 askerin de şehit olduğunu duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
11 Şubat 2023, Cumartesi - 13:38
Akar,"25 bin TSK personeli deprem bölgesinde"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Milli Savunma Bakanlığınca deprem bölgesine arama kurtarma ekibi ve malzeme götürmek için kurulan hava yardım köprüsünde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Akar sayıyı açıkladı

Depremlerden sonra tüm Türkiye seferber oldu, yurt dışından ve yurt içinden pek çok ekip deprem bölgelerindeki çalışmalara destek olmak amacıyla sahaya indi. TSK da 25 bin 67 personeliyle görev aldı.

Milli Savunma Bakanı Akar "Türk Silahlı Kuvvetleri 25 bin 67 personeliyle fiilen deprem bölgesinde görev yapmaktadır" açıklamasında bulundu.

4 asker şehit oldu 

Öte yandan Akar, "Şu ana kadar bölgede görev yapan arkadaşlarımızdan 4’ü şehit oldu, 45’i hayatını kaybetti. 54 yaralımızla birlikte 78 ulaşılamayan silah ve mesai arkadaşlarımız var" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068421/akar25-bin-tsk-personeli-deprem-bolgesinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.