Erdoğan, "Can kaybı 21 bin 848'e yükseldi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin etkilediği Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ziyaretlerde bulundu. Erdoğan, can kaybının 21 bin 848 'e, yaralı sayısının da 80 bin 104'e yükseldiğini duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
11 Şubat 2023, Cumartesi - 14:51
Erdoğan,  "Can kaybı 21 bin 848'e yükseldi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesinde depremzedelere ziyaretlerini sürdürüyor. Erdoğan bugün Diyarbakır'a gitti. 

Cumhurbaşkanı konuşmasında depremde hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı.

21 bin 848 can kaybı

Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem bölgesinde can kaybı 21 bin 848'e ulaşmıştır. 80 bin 104 insanımız yaralanmıştır. Şehirlerimizin bir kısmında arama kurtarma faaliyetleri tamamlandı, bir kısmında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların sonlandığı yerlerdeki ekipleri yıkımın ağır olduğu yerlere aktarıyoruz.

Aksaklıkları tespit edip, gereken talimatları verdik. Buradaki çalışmaları bitirerek enkaz altında hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Ardından hızla enkaz kaldırma ve inşa faaliyetlerine başlayacağız." ifadelerini kullandı.

"160 bin personel çalışıyor "

Bölgedeki çalışmalara değinen Erdoğan, "Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. 100 milyar ayırmış durumdayız. bize güvenin, bize inanın. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta bırakmadık. AFAD'ımızla, Kızılayımızla, sivil toplumumuzla topyekun deprem seferberliği içindeyiz.

160 bin personel 10 ilimizde bilfiil çalışıyor. Kurumlarımız ve hayırseverlerimiz depremzedeler ile yardım ekiplerine sıcak yemek sağlıyor. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız güvenliğin yanında yardımların dağıtılması için çalışıyor." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068438/erdogan-can-kaybi-21-bin-848e-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.