Süleyman Soylu'dan 'yardım göndermeye devam edin' çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlara deprem bölgesine yardım göndermeye devam edin çağrısında bulunurken "Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin çünkü burada milyonlarca insan var bu bölgede ve her birinin aşa ihtiyacı var." diye konuştu.
Ankara Masası
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 09:35
Süleyman Soylu'dan 'yardım göndermeye devam edin' çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin merkezi Kahramanmaraş'da açıklamalarda bulundu.

Soylu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamalarda Türkiye'ye bölgeye yardım gönderme çağrısında bulundu.

Yardımların devam etmesi gerekiyor diyen Soylu "Deniyor ki 'artık malzeme göndermeyin.' Aziz milletimize de ifade etmek istiyorum. Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin çünkü burada milyonlarca insan var bu bölgede ve her birinin aşa ihtiyacı var. Aşevleri çalışıyor. Aşevlerine malzeme bulmakta yarın öbür gün zorlanacağız yani biz sahadayız." ifadelerini kullandı.

"Bütün köylere malzeme dağıtıyoruz"

Süleyman Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Ne olduğunu görüyoruz. Hangi ihtiyacı olduğunu da değerlendiriyoruz. Ve ilk malzeme geldi, önce depolara aldık. Ardından ilçelere gönderdik. Ardından mahallelere sevk ettik. Ardından da köylere gönderdik. Ve şu ana kadar Kahramanmaraş'ta havadan ve karadan ulaşmadığımız köy söz konusu değil. Ve en son dünden itibaren 30 ekip, sağlık araçları köylere gitmektedir. Yardım götüren özellikle vatandaşlarımızı köylere yönlendiriyoruz. Yaklaşık 100'ün üzerinde off-road araçları var. Onlarla beraber bütün köylere Kahramanmaraş'ta malzeme dağıtıyoruz. Bunu bir Kahramanmaraş ölçeğinde söylüyorum. Aslında bütün her yerde aynı işlem bir şekilde devam etmektedir. "

"Bekleyen tırımız burada söz konusu değil"

Bakan Soylu depoların malzeme beklediğinin altını çizerek "Burada mümkün olduğu ölçüler içerisinde iaşenin aksamaması lazım. Evet, iki üç gün gelmedikten sonra malzeme, aziz milletimizin yüce gönüllülüğüyle birlikte ve yardımseverlik duygusuyla, kadirşinaslığıyla birlikte bütün bölgeye malzeme aktı. Ve bir anda pik noktasına ulaştı. Elbette ki birtakım sıkıntılar söz konusu olabilirdi. Yani tırlar bazen beklediler ama şu anda bizim bekleyen tırımız burada söz konusu değil. Ve depolarımız malzeme bekliyor. Bu kadar açık, bu kadar net." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068735/suleyman-soyludan-yardim-gondermeye-devam-edin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.