Özer'den okulların açılmasıyla ilgili yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ildeki eğitimle ilgili konuştu. Bir önceki açıklamada eğitime deprem bölgesinde 1 Mart'a kadar ara verildiğini söyleyen Özer, tarihi ileriye alabileceklerini ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 15:24
Özer'den okulların açılmasıyla ilgili yeni açıklama

Depremin ardından eğitime ara verildi. 81 il için 20 Şubat'ta eğitime başlanılması karar verilirken afet bölgesindeki 10 il için karar ayrı alındı.

Depremin yaşandığı şehirlerdeki okullarda 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi. 

Bakan Özer,  "Türkiye'yi normalleştirmemiz için eğitimi normalleştirmemiz lazım. Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat'ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz." diye konuştu. 

"Tarih ertelenebilir "

10 ildeki öğrencilerde ikinci dönem devam zorunluluğu aranmadığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı, İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmenler de atayacağız, okulların kapanma tarihi değişikliğiyle ilgili ise "Duruma bakacağız, 1 Mart tarihini öteleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068829/ozerden-okullarin-acilmasiyla-ilgili-yeni-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.